Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η... δωροδοκία που διεκδικεί όσκαρ κωμωδίας!

Ο Γ. Αποστολόπουλος την Παρασκευή χαρακτήριζε τον Π. Καμμένο «μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό». Ωστόσο στον εισαγγελέα υποστήριξε ότι προσπάθησε να παγιδεύσει τον Π. Χαϊκάλη για να τον ξεσκεπάσει στους ΑΝΕΛ

Εχουν περάσει τρεις ημέρες από τη στιγμή που ο Λ. Λαζόπουλος «αποκάλυψε» κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής τη φερόμενη υπόθεση δωροδοκίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη.

Στο διάστημα αυτό οι ανατροπές ήταν περισσότερες από τις βεβαιότητες και τα όποια σοβαρά στοιχεία της υπόθεσης άρχισαν να υποχωρούν με ραγδαίους ρυθμούς μπροστά στις κωμικές της πτυχές.

Το κουβάρι, μέσα στο οποίο έχουν μπλέξει τραπεζικά δάνεια, μονταρισμένες ηχογραφήσεις, μυστηριώδεις συναντήσεις και αλληλοπαγιδεύσεις, δεν έχει ξετυλιχθεί ακόμα. Η υπόθεση του Χαϊκάλης-γκέιτ, όπως το αποκάλεσαν περιπαικτικά τα social media, περιέχει πολλές αντιφάσεις και γκρίζες ζώνες που προκαλούν περισσότερα ερωτηματικά ακόμα και στους πιο καλόπιστους παρατηρητές.

Η σχέση
1 Αν επιχειρήσει κανείς να βγάλει ένα συμπέρασμα για τη σχέση Αποστολόπουλου - Καμμένου, βασιζόμενος στα λόγια και στις καταθέσεις του Γιώργου Αποστολόπουλου, μάλλον θα βρεθεί σε απόγνωση. Στη δήλωση που διένειμε την Παρασκευή το απόγευμα, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο κ. Αποστολόπουλος χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο «μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό» και του χρεώνει τη σκηνοθεσία της όλης υπόθεσης. Ωστόσο, την επόμενη μέρα, ενώπιον του εισαγγελέα, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προσπάθησε να παγιδεύσει τον Παύλο Χαϊκάλη, για να τον ξεσκεπάσει και να αποδείξει στους Ανεξάρτητους Ελληνες την ηθική κατάπτωση του βουλευτή.

Το μοντάρισμα
2 Δύσκολα μπορεί επίσης κάποιος να κατανοήσει πόσες ήταν οι ηχογραφήσεις/βιντεοσκοπήσεις των συναντήσεων Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου και την επεξεργασία που έχουν υποστεί. Η πλευρά ΑΝΕΛ/Χαϊκάλη υποστηρίζει ότι έχει δύο διαφορετικές βερσιόν, μία με τις πιο «ζουμερές» στιγμές, η οποία περιήλθε στην κατοχή της Ασφάλειας και διέρρευσε στα ΜΜΕ και μία που δεν έχει υποστεί «κόψιμο» και βρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα. Ισχυρίζεται επίσης ότι η ομάδα του Λάκη Λαζόπουλου καθάρισε τον ήχο των εγγραφών, χωρίς να προσθέσει ή αφαιρέσει κάτι. Στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής, ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι και η άλλη πλευρά ηχογραφούσε τις συζητήσεις. «Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας, και τζάμερ που απέτρεπε τη μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού» ανέφερε. Αυτό φαίνεται εμμέσως και ο Γ. Αποστολόπουλος υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία από την επίμαχη συνάντηση, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι όλες οι ηχογραφήσεις που παρουσίασε η πλευρά Χαϊκάλη είναι μονταρισμένες.

Το δάνειο
3 Η ρύθμιση του τραπεζικού δανείου του Παύλου Χαϊκάλη πέφτει, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι ώστε να πειστεί ο Παύλος Χαϊκάλης να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αποστολόπουλος του υπόσχεται ότι αν χρειαστεί θα του εξασφαλίσει «όσες δόσεις χρειάζονται για να τον ψάχνουν στον Αγιο Πέτρο». Ωστόσο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε ζητήσει τη μεσολάβηση του Αποστολόπουλου για το ίδιο θέμα και, επειδή δεν είδε αποτελέσματα, το ρύθμισε μόνος του...

Τα ραντεβού
4 Θολό είναι το τοπίο και για τη σειρά των επίμαχων συναντήσεων μεταξύ του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Αποστολόπουλου. Η πρώτη συνάντηση έγινε στο πεζοδρόμιο στο οποίο έκαναν απεργία πείνας οι Σύροι πρόσφυγες ή στο καφέ πολυτελούς ξενοδοχείου; Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έδωσαν δύο διαφορετικές εκδοχές σε διάστημα μικρότερο των επτά ωρών. Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Καταγράψαμε τη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα, όπου ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από κάμερα-ρολόι και ενημερώσαμε τον κ. Ντογιάκο... Προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις... Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι τη συνομιλία». Το ίδιο βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Παύλος Χαϊκάλης είπε ότι η πρώτη συνάντηση έγινε «στο πόδι» στην Πλατεία Συντάγματος.

Το όνομα
5 Χθες το μεσημέρι, η συνήγορος και σύζυγος του Πάνου Καμμένου, Ελενα Τζούλη, είπε βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ότι «από τις 6 Δεκεμβρίου η εισαγγελία Εφετών γνώριζε το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου και δεν έκανε τίποτα».

Η πρόταση αυτή ανέτρεψε όλες τις διηγήσεις του Παύλου Χαϊκάλη στα ΜΜΕ, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι τις δύο πρώτες φορές που επισκέφθηκε τον εισαγγελέα δεν αποκάλυψε το όνομα του ανθρώπου που ήθελε να τον δωροδοκήσει. Ο κ. Ντογιάκος εξέδωσε, από την πλευρά του, ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Τραγελαφικά «είπα - ξείπα» από τη Γιαταγάνα

ΜΕΣΑ σε τρεις ώρες η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Χρ. Γιαταγάνα κατάφερε να αναιρέσει με τον πιο εμφατικό τρόπο τον εαυτό της και να ρίξει τελικά τις ευθύνες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου κοινοβουλευτικοί συντάκτες «έπιασαν» στο περιστύλιο της Βουλής τη Χρυσούλα Γιαταγάνα και τη ρώτησαν αν γνώριζε τον Γ. Αποστολόπουλο όταν η ίδια ήταν στο κόμμα και πότε ο συγκεκριμένος αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ.

Τι έλεγε αρχικά

«Ποιος σας είπε ότι αποχώρησε. Είναι ακόμα εκεί, παραμένει συνεργάτης του Καμμένου» απάντησε η ίδια προσθέτοντας ότι «τον Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και με προέτρεψε να γυρίσω στο κόμμα. Του απάντησα, άντε πήγαινε από δω...». Σε ερώτηση για την άποψή της σχετικά με τον κ. Αποστολόπουλο η ίδια είπε πως «έχω δικάσει πολλούς απατεώνες και τον συγκεκριμένο εγώ δεν τον εκτιμούσα. Δεν αποκλείω η υπόθεση να είναι στημένη» ανέφερε. Οι δημοσιογράφοι μάλιστα ρώτησαν την κ. Γιαταγάνα αν όλα αυτά που είπε είναι δημοσιοποιήσιμα και η ίδια απάντησε καταφατικά.

Οι εκπτώσεις...

Οταν όμως τα παραπάνω «ανέβηκαν» στα πρώτα ειδησεογραφικά sites, παρενέβη το γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ λέγοντας πως ο Γ. Αποστολόπουλος έχει αποχωρήσει από το κόμμα από την άνοιξη του 2013 και πως θα κινηθεί δικαστικά προς την πρώην βουλευτή του κόμματος. Αμέσως άρχισαν από την πλευρά της ανεξάρτητης βουλευτού οι... εκπτώσεις.

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η υπόθεση είναι στημένη» υποστήριξε σε δημοσιογράφους η κ. Γιαταγάνα, ενώ διέψευσε και την αναφορά της ότι ο «μεσάζων» παραμένει σύμβουλος του Π. Καμμένου. Λίγο αργότερα αποτύπωσε τις νέες θέσεις της σε ανακοίνωση λέγοντας μάλιστα πως «όχι μόνο δεν είναι στημένη η ιστορία, αλλά η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή». Ακολούθησε ανακοίνωση του Τέρενς Κουίκ ο οποίος επί της ουσίας απέσυρε τα περί μηνύσεων προς την κ. Γιαταγάνα.

Ολα αυτά τα τραγελαφικά προκάλεσαν -δικαίως- την έντονη αντίδραση 31 κοινοβουλευτικών συντακτών, οι οποίοι με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ τόνισαν: «Τα τελευταία 24ωρα βουλευτές επιχειρούν να εμπλέξουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στα όποια πολιτικά ή προσωπικά τους παιχνίδια. Αυτό που βιώνουμε είναι μέλη του Κοινοβουλίου να διαψεύδουν με νεότερες δηλώσεις τους όλα όσα νωρίτερα είχαν πει απαντώντας σε ερωτήσεις μας, τόσο στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όσο και σε διαδρόμους της Βουλής. Θεωρούμε αυτή την πρακτική απαράδεκτη, απαξιωτική και υπονομευτική για την εργασία μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί τον εκφοβισμό μας».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News