Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δόξα Μανδάλου: Επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με την διαιτησία στον αγώνα με τον Αλμωπός Αριδαίας

Επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με την διαιτησία του αγώνα ποδοσφαίρου Α ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πέλλας μεταξύ των ομάδων Δόξα Μανδάλου και Αλμωπός Αριδαίας

ΠΡΟΣ: 
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 
Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε ένας σύλλογος που υπηρετούμε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο εδώ και πενήντα πέντε (55) χρόνια, με άλλα λόγια από το 1959 έως και σήμερα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργούμε τμήματα υποδομής, στα οποία γυμνάζονται και μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου νεαρής ηλικίας αθλητές.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού οφείλουμε να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά στο γήπεδο ώστε να ξεφύγουν από όλα τα υπόλοιπα.
Για να γίνει, όμως, κάτι τέτοιο οφείλουμε όλοι μας να το προστατεύσουμε και κυρίως να προστατεύσουμε το χώρο του ποδοσφαίρου, την ευγενή άμιλλα αλλά και το ευ αγωνίζεσθαι ή Fair Play όπως αποδίδεται διεθνώς.

Για την ακρίβεια αναφερόμαστε στον αγώνα Δόξα Μανδάλου – Αλμωπός Αριδαίας και στην αντιμετώπιση του διαιτητή της αναμέτρησης, κυρίου Γιάγκου αλλά και του βοηθού του κυρίου Βαμβακά, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας και με βάση τα όσα παραθέτουμε κατωτέρω αλλοίωσαν με τις αποφάσεις τους την έκβαση της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας αισθάνεται την ηθική υποχρέωση απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας μας αλλά και τους φίλους του ποδοσφαίρου να καταδικάσει την διαιτητική συμπεριφορά των ανωτέρω εκφράζοντας τα παράπονα μας αναφορικά με της κάτωθι αποφάσεις:

Συγκεκριμένα στο 93Ο λεπτό της αναμέτρησης, παίζοντας τις καθυστερήσεις του αγώνα, ο παίκτης της ομάδας μας Γκότσης Μιχάλης, ένιωσε έντονη δυσφορία, πιάνοντας το κεφάλι του και κάνοντας εμετό, πέφτοντας στη συνέχεια στο έδαφος. Ο Διαιτητής της αναμέτρησης ενώ είδε την κατάσταση του παίκτη μας, ο οποίος παρέμεινε στο έδαφος μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, του έκανε νεύμα να σηκωθεί, αγνοώντας την κατάστασή του, ενώ όφειλε να διακόψει το παιχνίδι.

Στη συνέχεια της φάσης, ενώ η μπάλα παιζόταν στην περιοχή της ομάδας μας, μία δεύτερη μπάλα πετάχτηκε από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, παίκτης της αντίπαλης ομάδας τη στόπαρε και στη συνέχεια την προώθησε σε παίκτη, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφ-σάιτ, ο οποίος τελικά και σκόραρε. Οι δικοί μας δε παίκτες, όπως και παίκτες την αντίπαλης ομάδας συνέχιζαν να παίζουν με την κανονική μπάλα του παιχνιδιού. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αντί να διακόψει άμεσα το παιχνίδι, ως όφειλε, καθώς στον αγωνιστικό χώρο βρισκόντουσαν δύο μπάλες, κατοχύρωσε το γκολ και σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο βοηθός διαιτητή κ. Βαμβακάς ενώ είδε πως η δεύτερη μπάλα πετάχτηκε έξω από το γήπεδο, δεν αντέδρασε, παρά τις διαμαρτυρίες μας. Επίσης δεν υπέδειξε τον παίκτη της αντίπαλη ομάδας, ο οποίος σκόραρε, σε θέση οφ-σάιτ και ενώ αυτός ευρισκόταν σε εμφανή θέση οφ-σάιτ.

Κύριοι,
Στους δύσκολους καιρούς τους οποίους όλοι βιώνουμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που σπαταλούν τον ελεύθερό τους χρόνο αλλά και χρήματα από το υστέρημά τους, για να προωθήσουν το πνεύμα του αθλητισμού και να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Δεν είναι ,λοιπόν, εύλογο να στηρίζονται οι προσπάθειες αυτές τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου; Για ποιον λόγο να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα δύο μέτρων και δύο σταθμών; Η ομάδα μας, η Δόξα Μανδάλου, αδικείται από τους διαιτητές για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά το παιχνίδι κυπέλλου με την Κρύα Βρύση.

Για όλα αυτά αλλά και για την εν γένει αντιμετώπιση της ομάδας της από την διαιτησία του εν λόγω αγώνα από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε υγιή φίλαθλο

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι από εδώ και πέρα δεν θα δεχθούμε καμία ανάλογη αντιμετώπιση από κανέναν, ενώ όλοι οι υπαίτιοι, τέτοιων περιστατικών, θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Ελπίζουμε η χτεσινή διαιτησία, να ήταν απλά μια κακή μέρα στην απόδοση της ομάδας των Διαιτητών.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

10 σχόλια:

  1. ηθικολογοι του μανδαλου. παψτε πια. μια ζωη αλλοι νομοι ισχυουν στο χωριο σας. καλα σας κανουν. ο κοσμος ειναι εναντιον σας. εχετε κανει ΤΑ ΑΙΣΧΗ 55 χρονια στο ορεινο χωριο σας. αφου νιωθετε αδικειμενοι ας μπαινατε με τα τρακτερ μες το γηπεδο. ας δερνατε τον διαιτητη, ας δερνατε την αντιπαλη ομαδα που τολμησε να βαλει γκολ. τα χετε κανει στο παρελθον. εγω εχω φαει κλειδια στο κεφαλι απο πατερα ποδοσφαιριστη σας. καλα σας κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε δεν ξέρω αν ήταν πάντα έτσι,αλλά είναι τραγικό να βλέπεις ηλικιωμένους 70-80 ετών να βρίζουν χωρίς να γνωρίζουν από ποδόσφαιρο.Ειλικρινά το είδαμε κι αυτο στο Μάνδαλο.Αρκεί να μην αδικηθει το χωριό μας.

      Διαγραφή
  2. Γιατί τι σας έκανε η διαιτησία με την Κρύα βρύση ? Όσο για την μπάλα που αναφέρεστε , επειδή έχει δημοσιευτεί κ βίντεο του αγώνα , ο εκπρόσωπος της ομάδας σας από τον πάγκο πετάει την μπάλα μέσα με το ροζ του μπλουζάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ον.Στο Μάνδαλο είδα τους γηπεδούχους να κάνουν καθυστερήσεις απ το πρώτο (1') λεπτό χωρίς ο διαιτητής να βγάλει τις απαραίτητες κίτρινες κάρτες.
    2ον.Υπάρχει βίντεο του αγώνα στο οποίο φαίνεται χέρι αμυντικού του Μανδάλου στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να δίνεται πέναλτυ.
    3ον. ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα στα μπουκάλια που πετούσαν φίλαθλοι των γηπεδούχων στο γήπεδο.
    4ον.δεν είδα κανέναν παίκτη,φιλαθλο ή προπονητή του Μανδάλου να διαμαρτύρεται στην αποβολή ποδοσφαιριστή του.+
    τα όσα περιγράφονται στο γκολ τα είδε ο συντακτης του κειμένου αυτού απ το σπίτι του? στο γήπεδο δεν έγινε κάτι τέτοιο.Όσο για τη μπάλα που εισηρθε εντός αγωνιστικού χωρου απ εξω σημαίνει τιμωρία γηπέδου.Επιζητεί κάτι τετοιο η Δόξα?
    Προς τι λοιπόν οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία? άραγε η ομάδα του Μανδαλου θα δείξει τέτοιο ζήλο πάθος και καυμο και σε άλλα εντός έδρας παιχνίδια της? πολύ φοβάμε ότι σε λίγο καιρό θα περνάει άνεμος όποιος θέλει απο κει κι όλα αυτα είναι απλα εντυπώσεις του αέρα.
    Καλησπέρα σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ:
      1ον. ΣΤΟ ΜΑΝΔΑΛΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ. (ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ).
      2ον. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΓΚΟΤΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΕΜΕΤΟ;
      3ον. ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΦΣΑΙΝΤ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙΑ;
      4ον. ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ 2 ΜΠΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ; ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ...
      5ον. ΜΕΤΡΗΣΕΣ ΠΟΣΑ ΦΑΟΥΛΤ ΠΗΡΕ Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ; ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
      6ον. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ...ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΟΥΛ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΡΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ. ΠΟΛΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!
      ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΑΛΜΩΠΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΤΙ...ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΛΙΚΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ.....

      Διαγραφή
  4. Και αλμωπος είναι από το 1926, και για να καταλάβω επειδή είναι δυνατός σημαίνει ότι είναι ο ολυμπιακος της A1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ή ο Αλμωπός ή ο Εδεσσαικός ε ναι ρε παιδια! είναι οι Ολυμπιακοί της Α1 πως να το κανουμε? δεν είναι κακό ούτε ψέμα ούτε αλλάζει αυτό.Κι όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο νομό πέλλας συμβαίνει αυτό που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού όμως φίλε !!!!!! δεν πα να είσαι Ολυμπιακός? θα πας π.χ. στο Ασβεσταριό και μπορεί να σε σφάξει η διαιτησία.

      Διαγραφή
  6. kala sas ekanan me diaitisia poy den plirwnetai tha xanete giati den plhrwthikan oi diaithtes se auth thn agwnistiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News