Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Θα μπορούσες να ερωτευτείς μια φίλη σου;

Για τη συγκεκριμένη ερώτηση έχουν γραφτεί βιβλία

Η κρατούσα και μια από τις πιο τυπικές ερωτήσεις των σχέσεων είναι το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν και ερωτοτρόπησαν να παραμείνουν φίλοι, αμέσως μετά το χωρισμό ή έστω μετά από ένα κενό διάστημα προς επούλωση των πληγών.

Για τη συγκεκριμένη ερώτηση έχουν γραφτεί βιβλία, διαρρηγνύονται χιλιάδες ιμάτια κάθε μέρα, αλλά άκρη δεν έχει βρεθεί, μάλλον γιατί δεν υπάρχει μία απάντηση. Με κάποιες πρώην μπορείς να μείνεις φίλος, με κάποιες όχι, σε κάποιες μπορεί να προξενέψεις και τον επόμενο.

Τι γίνεται όμως όταν αντιστρέφεται η ερώτηση; Δεν ξέρω αν πιστεύεις στη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά υπάρχουν άπειροι που πίστεψαν χωρίς να σε ρωτήσουν. Υπάρχουν αγόρια και κορίτσια που είναι κολλητοί. Βλέπεις, στα λέω αργά και κατανοητά για να μη σε σοκάρω.

H ερώτηση του τίτλου, όπως και καμία ερώτηση εκτός του 'είναι ο Τσάκας ο δίκαιος νικητής του Big Brother 1;', δεν έχει μία και μοναδική σωστή απάντηση. Θεωρητικά, όχι μόνο μπορείς να ερωτευτείς μια (πρώην) φίλη σου, αλλά kai να μετοικίσετε στον Άρη για να μη μεγαλώσουν τα παιδιά σας στους τέσσερις τοίχους. Θεωρητικά.

Σχετικά ώριμοι εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ, όπως προδίδει και ο μέσος όρος της ηλικίας μας, φτιάξαμε δύο ωραιότατους πίνακες με τα συν και τα πλην του να ερωτευτείς μια φίλη σου (και να σ' ερωτευτεί κι εκείνη). Θα κόψουμε το καρπούζι στη μέση. Να 'χαμε λίγο καρπουζάκι τώρα...

Τα 5 συν

Δεν είστε δυο ξένοι

Εκτός από ρομαντικές και χαριτωμένες, οι πρώτες βδομάδες κάθε σχέσης είναι ά-βο-λες. Δεν ξέρεις πώς μιλάει, δεν ξέρει πώς γελάει, δεν ξέρεις αν τρώει με τα χέρια (thumbs up) ή με μαχαιροπίρουνο, δεν ξέρεις αν βρίσκει αστείο τον Μάρκο Σεφερλή ή αν δεν καταλαβαίνει τα σκετς των Key & Peele. Με τη φίλη σου, όλο αυτό το έδαφος έχει καλυφθεί προ πολλού. Για να την θες, λογικά θα της αρέσουν οι Key & Peele.

Έχετε αναλύσει τα γκομενικά σας

Την ίδια πρόταση θα διαβάσεις και στα πλην. Είναι σαν το μισογεμάτο ποτήρι που τόσος κόσμος βλέπει μισοάδειο και εκνευρίζομαι. Το καλό με την ανάλυση των γκομενικών σας είναι ότι αφενός δεν θα ξεφυτρώσουν πρώην της από το πουθενά και αφετέρου μπορεί να δεχτεί ότι συνεχίζεις να μιλάς με κάποιες δικές σου πρώην χωρίς να της δημιουργούνται ανασφάλειες. Επίσης, έστω και έμμεσα, ξέρεις πως λειτουργεί στις σχέσεις της. Έχεις διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου.

Ξέρεις τους φίλους της

Spoiler alert: Παίζει να έχετε τους ίδιους φίλους.

Δεν θα χρειαστεί να γνωρίσεις τον αδερφό ή τους γονείς της

Τους ξέρεις ήδη και πιθανότατα σε συμπαθούν κιόλας. Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, αλλά ένα τεράστιο για σένα που δεν φημίζεσαι για τις κοινωνικές σου δεξιότητες.

Ξέρει οτιδήποτε στη σπάει ...

δηλαδή ξέρει τι δεν πρέπει να κάνει, αν δεν θέλει γκρίνιες και χαμούς. Για παράδειγμα, ξέρει ότι σ' αρέσει ακόμη και ξεθυμασμένη η κόκα-κόλα και δεν πετάει το μπουκάλι, κι ας έχει πολυκαιρίσει. Να το κοιτάξεις αυτό που σ' αρέσει η ξεθυμασμένη κόκα-κόλα.

Τα 5 πλην

Συγγνώμη, μήπως ξέρετε πού πήγε η γοητεία του Αγνώστου;

Συνήθως, οι καινούργιες σου σχέσεις δεν πρώην κολλητές ή φίλες. Είναι κορίτσια που δεν ήξερες καθόλου ή που δεν ήξερες καλά. Αυτό συνεπάγεται ένα τεράστιο πλέγμα πρώτων φορών που δεν θα ζήσεις με τη φίλη-που-έγινε-κοπέλα-σου, γιατί μάλλον τις έχετε ζήσει ήδη. Η πρώτη φορά που μια γυναίκα αφήνεται να γίνει τρυφερή μαζί σου είναι ένα χρυσό first που δεν θα ζήσεις εδώ.

Έχετε αναλύσει τα γκομενικά της

Ξέρεις ποιος είναι το απωθημένο της και ποιος την έχει πληγώσει. Δεν θα περάσεις τέλεια όταν ξανακούσεις γι' αυτούς, αλλά αργά ή γρήγορα θα συμβεί.

Ο φόβος της ολικής απώλειας

Το να μεταφέρετε τη σχέση σας σε ένα επίπεδο που μπορεί να μην έπρεπε να μεταφερθεί θα ενέχει πάντα το ρίσκο του να χάσετε και αυτά που είχατε πριν. Μπορείς να διαχειριστείς οποιονδήποτε χωρισμό, αλλά μπορείς να διαχειριστείς την οριστική απώλεια ενός φίλου (δηλαδή μιας φίλης);

Ξέρει λεπτομέρειες για σένα που καμία γυναίκα δε θα 'θελες να ξέρει

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Απ' το ότι τα μισά σου εσώρουχα είναι 'δώρο' της μητέρας σου που τα παίρνει πέντε-πέντε απ' την λαϊκή μέχρι εκείνη την τύπισσα που σε χώρισε επειδή της είπες 'Σ' αγαπώ' από το πρώτο ραντεβού.

Η θέση της 'καλύτερης σου φίλης' μένει κενή

Συνεπώς, πού θα λες τώρα τα μυστικά σου; Σε ποια γυναίκα θα γκρινιάζεις για τη σχέση σου; Τρίζει ο πάγκος του Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδος; Θα έπρεπε τα σουβλάκια να έχουν πατάτες μέσα ή η πίτα έχει το άμυλο που χρειάζεσαι;

Το αν τα πλην είναι πιο βαριά απ' τα συν ή το ανάποδο είναι υποκειμενικό και το ερώτημα παραμένει δύσκολο και αναπάντητο. Πες κι εσύ όμως. Θα μπορούσες να ερωτευτείς μια φίλη σου;

Όχι;

---
Πηγή: oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News