Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μαθητική πορεία στην Αριδαία - Γιατί αντιδρούν οι μαθητές

Η παρουσία του καθενός από σας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τον στόχο μας

Μαζευόμαστε όλοι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 έξω από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας για να διαμαρτυρηθούμε κατά του νέου συστήματος που μας επέβαλλαν.

Η παρουσία του καθενός από σας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας, να μας κάνουν πειραματόζωα και μηχανές αποστήθισης.

Κοινοποιήστε την εκδήλωση σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται!! Συζητήστε το στο σχολείο σας! Μην αφησέτε οποιαδήποτε ευκαιρία για να μας ακούσουν χαμμένη!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

15 σχόλια:

  1. Αόριστη και ακατανόητη η πληροφορία. Θέμα που πρόκειται να θίξει η διαμαρτυρία δεν υπάρχει. Θέσεις των μαθητών επί του θέματος διαμαρτυρίας αόριστες. Ενημερώσθε ώστε να αντιληφθεί ο κάθε δημότης το δίκαιο/άδικο του αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εμφανέστατο (τελευταία παράγραφος) ότι έτσι τους το έστειλαν. Δεν γνωρίζουν ακόμη τα αιτήματά τους. Αυτά θα υπαγορευτούν από την Αθήνα αργότερα! Απλά ζεσταίνουν τις ....μηχανές για τον καθιερωμένο ετήσιο χαβαλέ του Νοέμβρη.
      Είμαι υπερβολικός; Έτσι δεν γίνεται κάθε Νοέμβριο;

      Διαγραφή
    2. Στρατηγέ μου, πάλι αναλάβατε δράση κατά των υπονομευτών βλέπω! Εύγε!

      Διαγραφή
    3. Προς τον ανωνυμο 7:24 ως μαθητης της β λυκειου του γελ σου απανταω εκ μερους πολλων συμμαθητων μου οτι δεν γνωριζεις τιποτα σχετικα με το θεμα και επισης δεν ειναι απλα ενας τροπος για να χασουμε μαθημα καθως η πορεια θα πραγματοποιηθει μετα το σχολειο μην μιλατε διχως να γνωριζετε

      Διαγραφή
    4. den katalava 7:24..ola ta paidia antimetopizoun to idio provlhma,PANELLHNIA,an auto sou leei kati.. thn idia mera tha ginei paromoia poreia sth thessalonikh.afou den andiaferontai oi idioi oi goneis einai kairos na to kanoun oi mathites

      Διαγραφή
    5. ΜΑΘΗΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ3 Νοεμβρίου 2014 στις 9:19 μ.μ.

      Κυριε Σαββα τυγχαινει να σας γνωριζω αυτα που λετε δεν ισχυουν αποδεικνυεται οτι ειστε ασυνιδητος και εντελως ενημερωτικα 500 σχολεια διαμαρτυρηθηκαν σημερα μαλλον ολα αυτα που πιστευετε ειναι αστοχα και συνελθετε επιτελους απο τον υπνο του δικαιου!!

      Διαγραφή
  2. Έτσι πριν δύο χρόνια ονειρευόμασταν..
    Δύο χρόνια πριν, πριν βγει η απόφαση που μας καθιστούσε κανονικά πειραματόζωα. Απόφαση που θέτει σε λειτουργία ένα σύστημα εξέτασης και εκπαίδευσης των μαθητών της γενιάς του 98’ και μετά, ένα σύστημα το οποίο υποχρεώνει τα παιδιά σε ατέλειωτα εξωσχολικά μαθήματα σε καιρούς δύσκολους και οικονομικής κρίσης, περιορίζοντας τον ελεύθερο τους χρόνο, παιδιά που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο, παιδιά που ήθελαν ένα κόσμο με χαμόγελα.. Καθηγητές να ‘’τρέχουν’’ να βγάλουν την τεράστια ύλη που τους ανατέθηκε να παραδώσουν, κάνοντας το μάθημα μονότονο, κουραστικό, ακόμα πιο δύσκολο για τους μαθητές να παρακολουθήσουν ύστερα από μία μέρα γεμάτη φροντιστήρια.. γιατί μόνο έτσι θα τα βγάλουν πέρα προκειμένου να βγουν σε μία σκληρή κοινωνία που για να επιβιώσεις πρέπει να ‘’παπαγαλίζεις’’ αρκετά καλά.
    Εμείς λοιπόν σαν μαθητές σας ζητούμε:
    1) Την απαλλαγή ή μεταποίηση του νέου συστήματος προς την καλύτερη και υγιέστερη μαθητική μας ζωή.*
    2) Να περιορίσουμε την διδακτέα και εξεταστέα ύλη. Η ύλη όλων σχεδόν των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλη τόσο για να παραδοθεί πόσο μάλλον για να διαβαστεί και να κατανοηθεί
    3) Να έχουμε μεγαλύτερη ευκινησία όσο αναφορά τους κλάδους/πεδία που καθορίζουν την εισαγωγή του μαθητή στο πανεπιστήμιο (ΑΕΙ,ΤΕΙ κλπ.)
    4) Οι ενδοσχολικές εξετάσεις να διεξάγονται αφού έχουν πρώτα ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες εξετάσεις έτσι ώστε ο μαθητής να αποβάλλει το περιττό άγχος με το οποίο θα έχει ‘’φορτωθεί’’.
    (Η πορεία θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης όπου μία ομάδα μαθητών θα διαβάσει το παραπάνω κείμενο στον Υπουργό/Ανωτέρους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΕΙ ΓΕΛ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΕΙ ΠΑΕΙ ΕΠΑΛ.
    ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ. ΑΚΑΙΡΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΓΟΝΕΑΣ", ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ "ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΣ"...

      Διαγραφή
  4. Και όποιος θέλει τέχνη πάει στις ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) Συμφωνώ απόλυτα με τον 7:58

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Den peirazei.kapote tha katalavete thn katapiesh pou niwthoun ta idia sas ta paidia,opws ephshs tha katalavete oti se auto to susthma eiste oi idioi sas pelates. Oso gia ta paidia ths genias tou 98? Kathe mera pou pernaei se auta ta "magazia" pou apokaleite sxoleia trwei ligo ligo to mellon tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για τους μαυρους καθηγητές ιδιαιτερακιδες κανεις δε μιλαει γιατι αραγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξερω αν σας ειναι κατανοητα αυτα που γραφουμε διοτη η πορεια δεν θα γίνει την ωρα που εχουμε μαθημα!!!!Αγαπητε γονέα μαλλον δεν εισαι ενημερωμένος καταλληλά για τα ΕΠΑΛ διότι και μέσο των ΕΠΑΛ μπορεις να περασεις σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Βέβαια αυτή αντίληψη σας σαν γονεις πως τα ΕΠΑΛ είναι για αυτους που προτιμούνε τα ΤΕΙ εχει ως αποτελεσμα τα επαλ να τα θεωρούν σχολεια του ‘φτυσίματος΄΄ βεβαια εβαλε και το νέο σύστημα το χερακι του καθως κατάργησε πολους κλαδους όπως νεας υγείας προνοίας αλλα μαλλον δεν είστε ενημερωμένη καταλληλά.Ως αναφορα το διαβασμα αγαπητε γονεα για πού να διαβασουμε πρωτα για τα ατελιωτα φροντιστηρια η μήπως για το σχολειο γιατι από ότι ξερετε χωρείς φροντιστήριο σήμερα δεν εχεις στον ήλιο μοίρα καθως στο σχολειο το μονο που τους νοιάζει είναι υλη υλη υλη υλη υλη να βγει η υλη το μονο που προσπαθουν να πετυχουν από αυτό το συστημα είναι 4% να περάσει σε πανεπιστήμιο και ολοι οι αλλοι να είναι αμόρφωτα ατομα έτοιμα για χειραγωγήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά η κρίση μας έκανε πολύ μεγάλο κακό . Μας ενόχλησε η διαμαρτυρία των νέων γιατί λέει τα αιτήματα τους είναι ασαφή γιατί δεν διαβάζουν γιατί υποκινούνται από τον Συριζα γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται .....και ξέρουμε εμείς οι μεγάλοι και σοφοί που το μόνο έξυπνο που καταφέραμε μέχρι σήμερα είναι να κάνουμε τα παιδιά μας ή ανέργους πτυχιούχους ή μετανάστες Όταν οι νέοι βγαίνουν στους δρόμους για οποιοδήποτε λόγο είναι μια αχτίδα ελπίδας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΘΗΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ3 Νοεμβρίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

    ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΓΟΝΕΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΕΙΣΤΕ......ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ......ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ Κ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Κ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Κ ΝΑ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ.......ΗΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΡΙΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!...ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News