Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ενας κολοσσός στο πλευρό της Ελλάδας: Πως η Google ετοιμάζεται να απογειώσει τον ελληνικό τουρισμό!

Πώς μπορεί να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 3%

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού μέσω Διαδικτύου ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ.

Η νέα καμπάνια με τον τίτλο «Grow Greek Tourism Online» έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και διαδικτυακά εργαλεία, τα οποία και θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου.

Πώς μπορεί να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 3%

Παρόλο που οι online αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, ένα περίπου 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Η ευκαιρία για ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Oxford Economics, αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του ελληνικού τουριστικού κλάδου μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Μέσω της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις θα λάβουν υποστήριξη από την Google για να χρησιμοποιήσουν βασικά εργαλεία, όπως το Google My Business και το Google AdWords, προκειμένου να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν.

Παράλληλα, ο ΕΟΤ και ο ΣΕΤΕ θα εστιάσουν στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της βασικής τουριστικής σεζόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, προϊόντα της Google όπως το Street View, το οποίο καλύπτει και την Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου, βοηθούν στην περαιτέρω ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Πρώτος «σταθμός» η Κρήτη τον Σεπτέμβριο

Η πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο, με προοπτική να επεκταθεί σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς το 2015. Η Google θα οργανώσει εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τις Φθινοπωρινές τους προσφορές. Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις - άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενες με τον τουρισμό - μπορούν να εγγραφούν στις εκδηλώσεις χωρίς καμία χρέωση μέσω της ιστοσελίδας: g.co/GrowGreekTourism. Μέσω της πρώτης αυτής ενέργειας, η πρωτοβουλία αναμένεται να αγγίξει πάνω από 3.000 επιχειρήσεις από τον τομέα του τουρισμού της Κρήτης.

Με αφορμή την πρωτοβουλία η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Τουρισμού αποτελεί η ποιοτική εξέλιξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

Με πρωτοβουλίες του αλλά και μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, το Υπουργείο Τουρισμού, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη διεθνή τουριστική αγορά και τον ανταγωνισμό και ανάλογα αξιοποιεί τους μοναδικούς τουριστικούς πόρους της χώρας. Η δημιουργία ευέλικτου θεσμικού πλαισίου για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών στην αγορά, διασφαλίζει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αναδεικνύει νέους προορισμούς και υπηρεσίες, εκτός περιόδου αιχμής.

Αξιολογώντας τα δεδομένα και τις ανάγκες της διεθνούς τουριστικής αγοράς, πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι εφικτή η σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Μέσα από τις συνεργασίες στο διαδίκτυο και την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Προσθέτουμε στα επικοινωνιακά μας πλεονεκτήματα εξειδικευμένα μέσα επικοινωνίας. Στόχος μας να προβάλλουμε τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

ΕΟΤ: Το Διαδίκτυο αποτελεί αιχμή της επικοινωνίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς ανέφερε «Το Διαδίκτυο αποτελεί αιχμή της επικοινωνίας του ΕΟΤ, με άξονα την πύλη www.visitgreece.gr. Οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, οι επιχειρήσεις και όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πρέπει να επωφεληθούν από το Διαδίκτυο.

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση του Διαδικτύου μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση κατά 20%, και το ΑΕΠ κατά 3%, αλλά και να δημιουργήσει έως και 100.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Ο ΕΟΤ στηρίζει την πρωτοβουλία της Google για παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον τουριστικό κόσμο της Ελλάδας, ξεκινώντας από την Κρήτη. Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προώθηση σαγηνευτικών στοιχείων της Ελλάδας που δεν είναι ευρέως γνωστά».

ΣΕΤΕ: Η δυναμική του Διαδικτύου ευνοεί την ανάπτυξη

Ο Πρόεδρος του ΣETE, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε: «Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Google για την παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον κλάδο, τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Το Διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά εργαλεία προβολής για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες, αν τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα, μπορούν να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα έως και 20% από την αυξημένη ζήτηση για παροχή online τουριστικών επιλογών».

Η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Google Ελλάδας, Μαρία Φουντά, ανέφερε: «Πιστεύουμε ακράδαντα στην δυναμική του Διαδικτύου για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ειδικότερα σε τομείς με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Google επενδύει στη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, ξεκινώντας αυτό το Φθινόπωρο από την Κρήτη. Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα του πρώτου αυτού πιλοτικού προγράμματος, στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την πρωτοβουλία σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς το 2015».

---
Πηγή: iefimerida.gr

9 σχόλια:

  1. Μισθός κάτω των 730 για την πλειοψηφία των εργαζόμενων
    Κάτω από τα 730 ευρώ έχει υποχωρήσει η μηνιαία αμοιβή για σχεδόν έναν στους δύο μισθωτούς, ενώ ένας στους τρεις αμοίβεται χαμηλότερα από τις προβλεπόμενες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, προκύπτει από τα στοιχεία που δήλωσαν οι εργοδότες στο ΙΚΑ για τον περασμένο Δεκέμβριο, με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
    ΕΘΝΟΣ.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο μπαταζανάκης της κουμπάρας μου έχει τριχόπτωση.
      Για το θέμα, για τις θέσεις εργασίας, για την αύξηση του ΑΕΠ, για την αύξηση του τουρισμού, έχεις να ΑΝΤΙγράψεις τίποτα;
      Αν όχι, κάτσε στο καφενείο, διάβαζε το εθνος, ρίξε τις αναρτήσεις σου και άσε μας εμάς να βρούμε μια δουλειά έστω και των 700ευρο

      Διαγραφή
    2. H τριχόπτωση οφείλεται τόσο σε γενετικούς όσο και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και είναι πρόβλημα που εμφανίζεται και σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο. Τα δυνατά υγιή μαλλιά είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία ανδρικής και γυναικείας ομορφιάς και για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι άνθρωποι που παρουσιάζουν τριχόπτωση καταφεύγουν στη βοήθεια ειδικών.

      Διαγραφή
  2. συγνώμη βρε παιδιά αλλα υπάρχουν χιλιάδες άτομα που παρακαλάνε γονατιστά για μια θέση 730 ευρώ το μήνα ακόμα και 50χλμ μακριά απ το σπίτι τους ΕΑΝ είναι να τα πάρουν !!! Ξέρετε πόσες χιλιάδες κόσμος είναι μήνες απλήρωτος με μισθούς 500 και 600 ευρώ? δεν γίνεται να τα θέλουμε όλα δικά μας.... 730 ευρώ το μήνα?????? ούτε στο παπά μην το λεςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος παρακαλαει ωρε? περσι αγγελιες βαλαμε σ ολο το τυπο για τα κερασια μας και κανενα ελληνικο γομαρι δεν ηρθε, βρε ουστ....

      Διαγραφή
  3. ti lete re, mhpws kanete kai pipes kai gia posa to kanete , opoios thelei doyleia briskei to thema einai na mporeis na ziseis me ayta poy bgazeis. tempelides poy dhthen den briskete doyleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα εργοστασια , οι κορδελες , οι αγροτες ψαχνουν εργατες με 600 ευρω γιατι δεν πατε να δουλεψετε???? παντου αλβανοι πανε για τι δεν ντρεπονται να δουλεψουν , βεβαια αν θελετε να ειστε διευθηντες καπου ε ναι δεν εχει δουλειες , εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οποιος θελει να δουλεψει δουλευει ,
    αλλα γιατι να το κανετε καλη ειναι και η συνταξη τον γονιων ετσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α ν αγιασει το στομα σου, ολοι οι ρεμπεσκεδες το παιζουν διευθηντες, δουλιες εχει αλλα ολοι θελουν να μη βρωμιζουν τ αρχ..... τους

      Διαγραφή
  5. Εγω ψαχνω δουλεια με 50 με 100 ευρω το μηνα και δεν βρησκω αν ξερετε καπου που εχει το μηνιατικο μου ειναι συζητησιμο.
    ΑΝΕΡΓΟΣ.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News