Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Οικονομική ενίσχυση των Δήμων για τα αδέσποτα ζώα - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Οικονομική ενίσχυση Δήμων για τα αδέσποτα ζώα

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία καταβολής της, καθορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Τα κονδύλια που προβλέπονται στην Aπόφαση προέρχονται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορούν τις νόμιμες, εγκεκριμένες και βεβαιωμένες δαπάνες των Δήμων ή των Συνδέσμων Δήμων, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, για τα οικονομικά έτη 2010, 2011, 2012 και 2013.

«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς», δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης ο κ. Καρασμάνης.

6 σχόλια:

  1. άντε επιτελους ξυπνησαν!! κάποτε θυμάμε καθόμασταν σε κανα παγκάκι και μιλούσαμε σαν άνθρωποι....τέλος όλα αυτα...αναμνήσεις..τώρα πια εκατοντάδες αδέσποτα έχουν μαγαρίσει κάθε τετραγωνικό ελευθερου εδάφους...και κάθε μαγαζάτορας έχει ένα εξτρα έξοδο κάθε μήνα : πλύσιμο απολύμανση απο περιτώματα αδέσποτων Χ ποσό....άντε γειά...δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Η δυνατότητα και υποχρέωση περίθαλψης, φροντίδας και υγειονομικής των αδέσποτων υπάρχει εδώ και χρόνια, ως βασική δημοτική υποχρέωση. Επίσης και η δυνατότητα χρηματοδότησης, μέσω Ε,Ε ΕΙΔΙΚΏΝ κονδυλίων ("ειδικό" σημαίνει, ότι είτε τα παίρνεις και τα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ για τον συγκεκριμένο σκοπό είτε τα χάνεις, γιατί ο ειδικός κωδικος δεν μπορεί να πάει αλλού, Ευρωπαϊκή νομοθεσία) Για να δοθούν αυτά τα ειδικά κονδύλια, ο δήμος πρέπει να ΖΗΤΗΣΕΙ να ενταχθεί σ' αυτά τα προγράμματα, παρουσιάζοντας αποδεδειγμένο έργο και σχέδιο.
    2. Στο παγκάκι εμποδίζουν να πας΄, φίλε, τα αυτοκίνητα και ο θόρυβός τους, τα σκουπίδια στους κάδους, η έλλειψη πρασίνου, η έλλειψη χώρων πρασίνου και πάρκων, ακόμα και των υπαρχόντων. ακόμα και η έλλειψη ή κακή κατάσταση των παγκακιων ,αλλά και η χαζή νοοτροπία ότι αυτό είναι αναχρονιστικό... Η παρουσία των αδέσποτων είναι εμπόδιο μόνο σ' αυτούς που δεν ανέχονται το διαφορετικό (ακόμα και διαφορετικούς ανθρώπους) γενικώς και ενοχλούνται από την παρουσία και μόνο (ακόμη και αν όλα ήταν πεντακάθαρα γύρω) επειδή, απλώς υπάρχουν!
    Η απολύμανση που αναφαίρεται είναι άσκοπο έξοδο, αλλά και αυτή που επιβαρύνει και μολύνει το περιβάλλον. Γιατί, τα ούρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΌΒΙΑ. Αντίθετα, περιέχουν μικρή ποσότητα αμμωνίας, που σκοτώνει τα μικρόβια(για γι' αυτό π.χ δεν κολλούν ψείρες σε βαμμένα μαλιά. Οι βαφές περιέχουν αμμωνία). Τα περιττώματα, περιέχουν μικροβιακή χλωριδα, η οποία όμως αντιμετωπίζεται με τρεχούμενο νερό και απλό σαπούνι. Εννοείται ότι είναι υποχρέωση του δήμου και των υπηρεσιών καθαριότητας να κρατούν τους χώρους καθαρούς ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΉΣ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ -άρα και από αυτά- και οι κάτοχοι κατοικιδίων να φροντίζουν να ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ Κ.. ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΊΩΝ ΤΟΥΣ. Είναι υποχρέωσή τους, όπως είναι υποχρέωση καθε δημότη να μην ρυπαίνει (με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ) δημόσιο χώρο.
    Τα στάσιμα νερά, οι κακές υποδομής απορροής και αποχέτευσης των ανθρώπων, τα φυτοφάρμακα που ρίχνονται σε ποτάμια, τα σκουπίδια στα βουνά και στο πλάι των δρόμων, το καυσαέριο, αλλά και τα σαπισμένα τρόφιμα ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ σοβαρότατων μικροβίων. Και αυτά δεν τα κάνουν αδέσποτα.Άλλωστε, ελάχιστες ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν από ζώο (πολύ λιγότερες ακόμα από κατοικίδια)σε άνθρωπο και γι' αυτές πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός. Παράδειγμα οι κτηνοτρόφοι: με τη λογική των ενοχλημένων από τα αδέσποτα, οι κτηνοτρόφοι θα έπρεπε να είναι άρρωστοι συνεχώς τουλάχιστον! Και φανταστείτε ότι για τα κτηνοτροφικά ζώα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ εμβολιασμοι, για τα περισσότερα νοσήματά τους, που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και στον άνθρωπο. Όπως ευλογια, σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια κ.ά! Για να μήν αναφερθούμε στα αντιβιοτικά που τα φλομώνουν και τις ορμόνες, που
    μεταφέρονται, μέσω της τροφής στον άνθρωπο, προκαλώντας τρομακτικά προβλήματα, που όμως κανείς δεν μιλά, γιατί "είναι πολλά τα λεφτά...".Για να μην επεκταθούμε στις ζωοτροφές και τι περιέχουν!
    Ελπίζω ο Δήμος να αντοποκριθεί επαρκώς στο πρόγραμμα.
    Καλό παγκάκι, φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα λες, αστον αλλον να βγαζει απλα την κακια του για καθε ζωντανο, υπανθρωπος ειναι και δεν τον παρεξηγω.

      Διαγραφή
  3. εάν δεν συληφθεί κανένας ασυνειδητος που αφήνει τα σκυλιά του οπου ναναι...συμόρφωση δεν θα εχουμε με λόγια μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News