Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Καρότο και Μαστίγιο!

Δημοσιεύθηκε τη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News

Καρότο και Μαστίγιο, από τη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News.

Δεν περιγράφεται η αγωνία κάποιων Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι περιμένουν πως και πώς να οριστούν σε κάποια… καλή θέση από το Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο. Βέβαια, ο ίδιος τους κρατά σε αγωνία, καθώς απολαμβάνει τα μπάνια του στη Χαλκιδική, ενόψει μιας δύσκολης πενταετίας που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

QUIZ: Μήπως γνωρίζεται ποιος Δημοτικός Σύμβουλος είναι εξαιρετικά εκνευρισμένος με τη γενικότερη στάση του Δημήτρη Μπίνου;

Σε… θρίλερ έχει εξελιχθεί σύμφωνα με πληροφορίες μία υπόθεση με επιταγή που αναστατώνει τον Δήμο Αλμωπίας. Απ’ ότι έφτασε στα αυτιά μας, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό έβγαλε φτερά ή τέλος πάντων το πήρε η… μάγισσα Φούρκα, δημιουργώντας πονοκέφαλο στα… ανώτατα κλιμάκια και όχι μόνο.

QUIZ: Silver alert… Εξαφανίστηκε 40χρονος στην περιοχή της Αλμωπίας. Τη μέρα της εξαφάνισής του, κρατούσε επιταγή που μόλις είχε εισπράξει για λογαριασμό του Δήμου. Όποιος γνωρίζει κάτι, ας επικοινωνήσει με τη γραμμή SOS ή απευθείας με το Δήμαρχο…

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με το φράγμα της Αριδαίας – Υδραίας. Οι παραγωγοί παραπονιούνται και οι τοπικοί μας άρχοντες υπόσχονται χωρίς εκπτώσεις λαγούς με πετραχήλια. Μάλιστα, κάποιοι δεσμεύτηκαν ότι θα βάλουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη για να δοθεί μία προσωρινή (και παράνομη βεβαίως-βεβαίως) λύση. Όχι ότι πιστέψαμε πως θα δώσουν έστω και ένα ευρώ, αλλά μήπως πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν αλήθειες;

QUIZ: Με ποιον τρόπο ποτίζουν οι αγρότες της Αριδαίας και της Υδραίας αυτό το διάστημα που δεν υπάρχει φράγμα; Μήπως τελικά υπάρχει εναλλακτική λύση και μας το κρύβουν;

Θα επανέλθω στο θέμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, γιατί θεωρώ ότι οι αιρετοί μας, νέοι, παλιοί, πρώην, νυν, ΌΛΟΙ το αντιμετωπίζουν με μεγάλη προχειρότητα. Έμαθα ότι έχουν συμπληρωθεί ήδη δύο τμήματα για τη νέα σχολική χρονιά στην πρώτη τάξη του Δημοτικού. Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος σε ποιες αίθουσες θα κάνουν μάθημα όλα αυτά τα παιδιά; Έχει γίνει έλεγχος του παλιού κτηρίου για να κριθεί αν είναι κατάλληλο; Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για την ολιγωρία τους αλλά και για την ανεπάρκειά τους σε ένα τόσο σπουδαίο θέμα… Όμως δεν πειράζει, γιατί τα λόγια πετάνε, τα γραπτά όμως –και τα βίντεο- μένουν. Και όταν έρθει η ώρα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

QUIZ: Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αναισθησία;

Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο Φεστιβάλ Πόζαρ το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χάρη στον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου. Πόσα μπράβο αξίζουν σε όλα αυτά τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, τα οποία δούλεψαν εθελοντικά, αγχώθηκαν, κουράστηκαν, όμως στο τέλος το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα. Τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν ζωή στην επαρχία μας και βοηθούν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη. Όσο για τις κακές γλώσσες που πάντα βρίσκουν κάτι να πουν από τον καναπέ τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να γίνουν όλα αυτά, για να οργανωθεί μία τέτοια εκδήλωση, απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος από νέους κυρίους ανθρώπους που προτιμούν να προσφέρουν, από το να σχολιάζουν τι κάνουν οι άλλοι. Βέβαια, τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συλλόγους της περιοχής μας, οι οποίοι ακόμα και μέσα στην κρίση συνεχίζουν να διατηρούνται ζωντανή και να χαρίζουν ζωή στα χωριά μας, διαφημίζοντας τον τόπο μας. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, όπως ο Σύλλογος της Αψάλου και άλλοι πολλοί, δεν περιορίζονται μόνο στις όμορφες εκδηλώσεις, αλλά διοργανώνουν και άλλου είδους δράσεις όπως εθελοντικές αιμοδοσίες. Συγχαρητήρια λοιπόν!

QUIZ: Μήπως ήρθε η ώρα να καθίσουν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής μας γύρο από ένα τραπέζι και να αποφασίσουν να συνεργαστούν;

Θα ήταν μεγάλη παράληψη αν δεν ευχαριστούσα έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια είναι δίπλα μας και μας στηρίζει όσο μπορεί περισσότερο. Αναφέρομαι στον Προμαχιώτη Δημήτρη Σαλαμάνη, διαχειριστή των Προμαχιώτικων Νέων, ο οποίος από την αρχή πίστεψε στο εγχείρημά μας. Ευχαριστώ!

5 σχόλια:

  1. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την επιταγη ρεεεεεεεεε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την επιταγή την προόριζαν για μια τρανταχτή μεταγραφή που έκανε ο πασόης και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. και δεν είναι η πρώτη που αλλάζει χέρια. Και δεν είναι του Δήμου. Ιδιώτη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι μισολογα με την επιταγή? ο δημαρχος? ο αντιδημαρχος τι λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News