Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εμετικό και ρατσιστικό κείμενο από εργαζόμενη πωλήτρια στη Μύκονο που προκαλεί αηδία

"Η επέλαση της φτήνιας στη Μύκονο"

Το παρακάτω - εμετικό και ρατσιστικό κείμενο το υπογράφει μία εργαζόμενη πωλήτρια που εργάζεται στη Μύκονο. Ο τίτλος του "Η επέλαση της φτήνιας στη Μύκονο" και δημοσιεύτηκε στο protagon.gr. 

Λίγες ώρες όμως μετά το κείνενο "κατέβηκε" επειδή όπως γράφει στην ανακοίνωση του η ιστοσελίδα η Καλλιόπη Θεοδωρακοπούλου - έτσι ονομάζεται η πωλήτρια- δέχτηκε τόσες πιέσεις που ήταν υπεράνω των αντοχών της...

Δυστυχώς για αυτήν το κείμενο της κάνει το γύρο του διαδικτύου και η ανάγνωση του προκαλεί ρίγη... αηδίας!

Το πλήρες κείμενο:

Αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο είναι κατάντια και πλήρης ξεπεσμός ενός κοσμοπολίτικου νησιού που αυτή τη στιγμή που σας γράφω χτυπιέται αλύπητα από ένα απίστευτης αγένειας, θράσους, γυφτιάς, κακογουστιάς, φτήνιας και λεκτικής επιθετικότητας τσουνάμι, που όμοιό του δεν έχουμε ματαδεί

Το νησί είναι γεμάτο ανθρώπους τόσο φτηνούς σε όλες τους τις εκφάνσεις που οι περισσότεροι από όσους μένουμε και δουλεύουμε εδώ έχουμε, πλέον, φρικάρει. Μέσα Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού και έχει μποτιλιάρισμα στο Ματογιάννη από τα παιδικά καροτσάκια ώρα 2 το πρωί. Με παιδάκια να κοιμούνται και γονείς να «χαζεύουν» βιτρίνες! Άνθρωποι που ποτέ πριν δεν είχαν πατήσει στο νησί ξαφνικά το έχουν γεμίσει με άθλιους τρόπους και εμφανίσεις! Πιο φτήνια πεθαίνεις! 

Σεργιανάνε στα στενά της Μυκόνου σκαλίζοντας τη μύτη τους, σκουπίζοντας τα λερωμένα από σουβλάκια, βρώμικα χέρια τους σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα των καταστημάτων, δε λένε ούτε καλησπέρα, ούτε καλημέρα, ούτε ευχαριστώ, όταν μπαίνουν σ” έναν χώρο σού λένε με αγένεια και επιτακτικό τρόπο το ποσό που οι ίδιοι αποφάσισαν να πληρώσουν για το αντικείμενο που θέλουν να αγοράσουν, τα παιδιά τους χαλάνε τον κόσμο από φωνές, κατεβάζουν όλες τις βιτρίνες για πλάκα, φιλάνε τους καθρέφτες και πιέζουν όλα τους τα δάχτυλα πάνω στα τζάμια, κάνουν τις κουρτίνες των δοκιμαστηρίων φούστες στριφογυρίζοντας σα βλαμμένα, οι περήφανοι γονείς τους κάνουν σχεδόν το ίδιο και φυσικά δεν αγοράζουν ποτέ τίποτε από πουθενά γιατί δεν έχουν μία! Χωρίς στιγμή να σέβονται τους εργαζόμενους που λιώνουν στα 15 ώρα δουλειάς με αμοιβές της πλάκας και τεράστια έξοδα [δεύτερων σπιτιών και φαγητού] 

Λούτσα η Μύκονος το τελευταίο 20ήμερο! ΚΑΙ ας με συγχωρήσουν όσοι είναι από εκεί αλλά σίγουρα θα καταλάβουν τι θέλω να πω. 

Έχουμε πάθει σοκ και με την επέλαση της λαϊκούρας, με την κακή έννοια, [γιατί υπάρχει και λαϊκός κόσμος με άλλη εντελώς διαφορετική έννοια] και δεν ξέρουμε, οι εργαζόμενοι, πώς να διαχειριστούμε τους τόνους αγένειας, προσβλητικότητας και επιθετικότητας από όλους αυτούς που κανείς μας δεν ξέρει πώς ήρθαν [με τι οικονομικό προϋπολογισμό] και τι ήρθαν να κάνουν στη Μύκονο [αφού πάνε για ύπνο λόγω παιδιών από τις 12:30] ΚΑΙ μιλάω για Έλληνες! 

Ας μη μιλήσω για τους Ινδούς, Σλοβένιους, χωριάταρους Γερμανούς φασίστες που μπαίνουν πιωμένοι στα καταστήματα και μας βρίζουν και μας λένε ότι τους χρωστάμε λεφτά! Σε άλλο ποστ θα σας πω για όλους τους βλαμμένους κομπλεξικούς ξένους τουρίστες. Μεγάλη φωτεινή εξαίρεση η ευγένεια των Τούρκων, Ελβετών και Νορβηγών. 

Πού βρήκε τα λεφτά ο μανάβης, η κομμώτρια, η νοσοκόμα και ο γκαραζιέρης να έρθουν στο νησί Ιούλιο μήνα, κουβαλώντας όλες τις απαράδεκτες συμπεριφορές και τα χούγια τους; Ποια ελληνική επαρχία υποφέρει οικονομικά, οέο; 

Να μη σέβονται κανέναν και τίποτε, να πετάνε όλα τα σκουπίδια κάτω, να ουρούν όπου βρουν, να τρώνε μόνο τεράστια ξεχειλισμένα σάντουιτς τίγκα στο κέτσαπ και πιτόγυρα και να μιλάνε με ύφος 100 και βάλε καρδιναλίων; 

Η Μύκονος βιώνει το χειρότερο οικονομικά και τουριστικά καλοκαίρι ever και αφήστε την τηλεόραση και τα περιοδικά να μιλάνε μόνο για τα υπερβολικής βαρύτητας επίθετα της παγκόσμιας ατζέντας, των οποίων οι κάτοχοι εμφανίζονται για μισή, το πολύ, ώρα στη Χώρα της Μυκόνου, είναι ευγενικοί και γλυκομίλητοι με όλο τον κόσμο και αποσύρονται ταχύτατα στις πανάκριβες σουίτες των εξαιρετικών ξενοδοχείων του νησιού.

25 σχόλια:

  1. και πολυ καλα ταπε, δεν καταλαβα γιατι ντε και καλα ειναι εμετικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο τησ που το εγραψε ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια στο στόμα σου , μια χαρά τα έγραψε η κοπέλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω πάλι ειμαι σίγουρος πως κ η ίδια να παει σε ενα άλλο νησί με την οικογένεια της....τα ίδια θα κανει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. diladi ikiria einai apo aristokratiko spiti; Oxi bebaia, alla sta teleutaia xronia mathane oloi tous na xortainoun me to gliko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ,Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ Κ.Λ.Π , ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ! Ε ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΞΙΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

      Διαγραφή
  6. ναι γραφει για την κομμωτρια τον γκαραζιερη και τον μαναβη...που εχουν μια δικη τουσ επιχειρηση,μια εργαζομενη πωλητρια...που ουτε επειχηρηση εχει...ειναι απλα μια πωλητρια...οποτε δεν την περνει να σχολιαζει με τετοιο τροπο τα συγκεκριμενα επαγγελματα και τροπο ζωησ γιατι πολυ απλα ειναι πιο κατω...αγροτησ ειμαι αλλα δν νομιζω πωσ η συγκεκριμενη κυρια βγαζει περισσοτερα ....οχι μονο απο μενα αλλα γενικως απο τουσ αγροτες...γκαραζιεριδες,κομμωτριεσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νταξ... Μετά το Άβατο του Αγίου Όρους μάθαμε και για το άβατο της Μυκόνου... Ε ρε γλέντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχήν ο τίτλος είναι απλά άθλιος! Όταν διαβάζουμε ειδήσεις, διαβάζουμε την καταγραφή διαφόρων γεγονότων που συνέβησαν. Η είδηση είναι η απλή καταγραφή και μεταφορά της στον κόσμο, χωρίς σχολιασμό και κατεύθυνση από τον δημοσιογράφο. Εαν συμβαίνουν τα δύο τελευταία τότε έχουμε είτε κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, είτε κουτσομπολιό είτε όπως αλλιώς θέλετε! Πέρα από τον τίτλο, αυτό που ουσιαστικά συνέβη είναι πως μία γυναίκα έγραψε τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την καθημερινότητα και τον τουρισμό στη Μύκονο, μέσα από την εργασία της. Ουσιαστικά την άλλη όψη του νομίσματος που βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια, οπότε αν είναι ή δεν είναι ρατσιστικό, εμετικό, κτλ. αφήστε τον αναγνωστη να το κρίνει κύριοι δημοσιογράφοι !!!! Ουσιαστικά το μόνο εμετικό ήταν ο τίτλος και βέβαια ο μεγαλύτερος ρατσιστής ήταν ο δημοσιογράφος που τον έγραψε τον τίτλο, γιατί ως γνωστόν στα σημερινά ελληνικά δεδομένα, ο απλός εργαζόμενος / υπάλληλος δεν πρέπει να έχει άποψη, λόγο, παρα μόνο το κεφάλι κάτω γιατί διαφορετικά θα στο κόψουν!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τον 12:19 σχολιαστή. Άλλωστε, η κοπέλα σχολίασε ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. και ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτά που λέει είναι 100% αλήθεια και μάλιστα κρύβει πολλά
    η απόλυτη ξευτιλα σε ένα νησί που από χρόνο σε χρόνο χάνει την αίγλη του παρελθόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του παρελθόντος* το αίγλη σε μάρανε!!! Εδώ μια λέξη δεν ξέρεις να κλείνεις...

      Διαγραφή
  11. σιγά την αίγλη! μάλλον δεν έχει πάει στη ibiza ( και πουθενά αλλού στο εξωτερικό υποθέτω) γιαυτό νομίζει οτι η μύκονος είναι super. χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ρε Μαγγελάνε πάρτο αλλιώς προσάραξες, που υποθέτεις ότι δεν έχει πάει στην Ίμπιθα και η Μύκονος δεν είναι σούπερ.
      Μάθε λοιπόν ότι είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, με τις καλύτερες παραλίες, με ένα από τους καλύτερα προσεγμένους παραδοσιακό κυκλαδίτικο οικισμό τη πόλη της Μυκόνου και την καλύτερη γειτονιά του κόσμου, το νησί του Απόλλωνα τη Δήλο.
      Άν παρόλα αυτά προτιμάς την κονσέρβα που έφαγες (άν την έφαγες κι'όλας) την Ίμπιζα των 600ευρό με γειά σου και χαρά σου

      Διαγραφή
  12. Συγγνώμη, αλλα ποιος απο εσάς εγγυάται ότι η κοπέλα αυτή έχει η ίδια της σωστή συμπεριφορά στη δουλεια που κάνει; έχει απαιτησεις χωρίς η ίδια της να κάνει τίποτα αλλο παρά μονο παράπονα και να εξευτελίζει πράγματα που ανεξαιρέτως όλοι μας έχουμε κάνει. Το παιδάκι το μικρό τι να το κανεις αν θέλει να κάνει μια βλακεια; μωρο ειναι, εσεις σαν παιδί δεν έκανες τέτοια; Εγώ θα έλεγα να πάψετε να την επευφημείται γιατι ειμαι σίγουρη πως όλοι σας έχετε κάνει κάτι παρόμοιο με τους τουρίστες στους οποίους αναφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ποιο κακομαθημένα παιδιά είναι δυστυχώς τα Ελληνόπουλα, το διαπιστώνεις συνεχεία όπου και να πας τα δικά μας μόνιμα γκρινιάζουν και κάνουν φασαρία , για αυτό λένε ' το παιδί σου και το σκυλί σου όπως το μάθεις'!Για αυτό μην παραπονιέστε για τα χάλια που έχουν τα παιδιά μας !

      Διαγραφή
  13. O καθένας από εμάς...έχει το δικαίωμα πιστεύω,να εκφράζει την γνώμη του και την άποψη του.Το συγκεκριμένο κείμενο δεν με βρίσκει 100% σύμφωνη,αλλά δεν διαφωνώ κιόλας.Ότι έχουμε ξεφύγει σαν λαός, το γνωρίζουμε όλοι ανεξαιρέτως.Η Μύκονος είναι όντως πολύ όμορφο νησί,αλλά δεν είναι και το μοναδικό.Τα ΜΜΕ το παρουσιάζουν ως must to go για να είσαι in,οπότε λογικό είναι όλοι να θέλουν να είναι in!και δεν διαφωνώ,ούτε κατακρίνω αυτό.Κατακρίνω κακές συμπεριφορές όμως,την ασέβια προς τους πάντες & τα πάντα.Πάντα κάπου στην μέση βρίσκεται η αλήθεια,αφού κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η πωλήτρια των 400 e μίλησε για την κομμώτρια, τον μανάβη, τον γκαραζιέρη και τη νοσοκόμα..η δική της διαγωγή σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εφόσον κρίνει τους συνανθρώπους της από το πορτοφόλι και το πόσο παχύ είναι αυτό..οι γονείς της αυτό της δίδαξαν..??ότι ανάλογα με το τι επαγγέλεσαι πιάνεις και σαν άνθρωπος..δηλαδή τι είναι η Μύκονος ??μόνο για τα junkies και τις γκόμενες πάνω στα μπαρ να ξεβρακώνονται??οι οικογενειάρχες πού πρέπει να πάνε??ας μας απαντήσει η κυρία?>..και όσο για σένα που απαντάς με τόση αυθάδεια και ξεφτίλα Γραμματικέ ρίχνεις ακόμη περισσότερο το επίπεδο του νησιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ομως ολοι αυτοι οι μαναβηδες - μπακαληδες - κομμωτριες και παει λεγοντας, πληρωνουν τα σπασμενα σε εφοριες και παλι παει λεγοντας απο το νησι του μαυρου χρηματος...για αυτο τον λογο εχουν καθε δικαιωμα να παρουσιαστουν στο νησι οποτε γουσταρουν...γιατι αν ηταν αγγλοι που βγαζουν τον κω...λο τους οπου βρουν γιατι ηπιαν λιγο παραπανω ρε αδερφε απλα ακουμπησουν τις ωραιες λιρες και τα χρηματακια τους ολα καλα, αλλα τα ελληνοπουλα που φωναζουν μας πειραζουν...και οσον αφορα το "μαυρο χρημα" που ανεφερα...ενδεικτικο παραδειγμα δικου μου ανθρωπου ειναι τα λεγομενα του...: "ΜΠΑΙΝΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΑΛΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ"...για αυτο λοιπον δεν μπορει καμια κυρια - δεσποινις να κατα - κρινει τον ελληνα φορολογουμενο...γιατι πολυ απλα και αυτη μαλλον απο τα μαυρα πληρωνεται...ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μια χαρά τα είπε το κορίτσι, εκεί ήμουν και γι αυτό έφυγα και πήγα Ελαφόνησο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ σωστά τα είπε το κορίτσι ..Εμετικός είναι ο τίτλος που δώσατε εσείς στο άρθρο σας και επίσης ρατσιστικό προς μέρους της..Δουλεύω επτά χρόνια πωλήτρια και λίγοι ήταν αυτοί που με σεβάστηκαν ,ητε κύπριοι ητε τουρίστες ,μα πολλοί λίγοι ..Βιώνουμε καθημερινά το κόμπλεξ, την αγένεια ,την ηλιθιότητα της κάθε πικραμενης και απλά συνεχίζουμε να την ανεχόμαστε με χαμόγελο γιατί έχουμε ανάγκη από δουλειά ..Και όποιος ειπαιιι ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο μάλλον μόνο τον πελάτη έχει κάνει στη ζωή του και ποτέ τον υπάλληλο ..
    Ότι ειπαι είναι απλά η πραγματικότητα, γι αυτό και σας πείραξε ,γιατί έχετε συνηθίσει να ονειροπολειτε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News