Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Χωρίς internet ο Αρχάγγελος

«Δεν μπορούμε να γράψουμε ούτε τα φάρμακά μας και αυτό τώρα πια γίνεται με το ίντερνετ» είπαν αγανακτισμένοι κάτοικοι

Μπορεί το ίντερνετ να έφθασε και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στον Αρχάγγελο της Αλμωπίας όμως παραμένει ένα χρονίζον αίτημα προς τους διάφορους αρμόδιους, οι οποίοι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα αυτής της έλλειψης.

«Δεν μπορούμε να γράψουμε ούτε τα φάρμακά μας και αυτό τώρα πια γίνεται με το ίντερνετ» είπαν αγανακτισμένοι κάτοικοι του πανέμορφου χωριού στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Ανδρίτσο, ο οποίος παρέστη το πρωί της Τρίτης στη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο κ. Ανδρίτσος σχολίασε το αίτημα για ευρυζωνικότητα λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν ο Αρχάγγελος να έχει εξαγωγικές δραστηριότητες, να εξάγει τα περίφημα κεράσια του και να μην έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τις αγορές με τα νέα μέσα».

Λίγο πιο κάτω, στην Περίκλεια, οι κάτοικοι είπαν στο Γιάννη Ανδρίτσο ότι έχουν μεν ίντερνετ αλλά δεν έχουν γιατρό.

Σε κάποιες περιοχές της χώρας η ευρυζωνικότητα συμβάλλει στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών υγείας, όμως στην Περίκλεια βλέπουν το γιατρό μία φορά το μήνα και αναγκάζονται να κατεβαίνουν στην Αριδαία για να γράφουν τα φάρμακά τους.

Στο καφενείο του χωριού οι ηλικιωμένοι θυμήθηκαν τα παλιά, τότε που υπήρχαν γιατρός και μαία στο χωριό και εξυπηρετούσαν 4 – 5 χωριά της περιοχής, καβάλα στο άλογο.






5 σχόλια:

  1. Καλα 4 χρονια που ητανε αυτος ..???? διοικηση με την περιφ. δεν ητανε ..???? Η ΑΕΤΟ ΠΕΤΟΥΣΕ ???? Τα παλια χρονια που ανεφεραν οι ηλικιωμενοι ....αναρωτηθηκε ποτε και ποα ηταν ??? ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας ήταν, δεν ήταν "αντιπεριφερειάρχης"για να κάνει δουλειά. Γιαυτό δεν έχει "γουάϊ φάϊ" ο Αρχάγγελος και γιατρό η Περίκλεια (η Λαγκαδιά ξέρει που είναι;)
      Κάντε υπομονή 2 μήνες και με έναν προπονητή μπάσκετ και ένα προπονητή ποδοσφαίρου η περιφέρεια θα πάρει πρωτάθλημα. Θα έχει και "γουάϊ φάϊ" να ποντάρουμε στο στοίχημα...

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΣΕΧΕ,ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια
    Μπορειτε να αποκτησετε Internet στον Αρχαγγελο αμεσσα μεσω δορυφόρου
    Απευθυνθειτε σε καταστημα forthnet-Nova στην Αριδαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News