Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Εικόνα που ΣΟΚΑΡΕΙ: Βρέφος γονατισμένο στο έδαφος με τρία όπλα να το σημαδεύουν στο κεφάλι

Η σοκαριστική φωτογραφία έρχεται καθώς η Βουλή της Συρίας όρισε την 3η Ιουνίου ως ημερομηνία των προεδρικών εκλογών

Ένα (ακόμα) παιδί θύμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία ή ένα (ακόμα) παιδί "όργανο" στα χέρια εκείνων που θέλουν να κάνουν προπαγάνδα;

Κανείς δεν ξέρει και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος τι ακριβώς είναι η σοκαριστική φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Αν είναι αλήθεια, ας μην το συζητήσουμε καθόλου, θα είναι ακόμη ένα έγκλημα στα τόσα που έχουν γίνει στη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Αν είναι προϊόν προπαγάνδας και κάποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε να βάλει ένα βρέφος να "ποζάρει" και τρεις ενόπλους να το σημαδεύουν απλά και μόνο για να βγάλει τη φωτογραφία και να τη... μοιράσει, κι αυτό έγκλημα είναι.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο internet κάποιος που φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, γράφει η Daily Mail. Των ανταρτών δηλαδή. Και μάλιστα τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Ο νεότερος όμηρός μας από την εχθρική φυλή των Kessab».

Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί σε χωριό κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι είναι Αρμένιοι Χριστιανοί.

Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν η φωτογραφία είναι αυθεντική και όντως οι αντάρτες έχουν πιάσει όμηρο ένα βρέφος ή αν είναι «σκηνοθετημένη» από το καθεστώς Άσαντ για να πλήξει τους αντάρτες και να μειώσει τη διεθνή υποστήριξη.

Ήδη άλλωστε, στο Twitter κι άλλα social media υπάρχει κύμα κατά των Σύρων ανταρτών με αφορμή τη φωτογραφία.

Άλλωστε ήρθε στο φως καθώς η Βουλή της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία θα γίνουν στις 3 Ιουνίου.

---
Πηγή: newsit.gr

2 σχόλια:

  1. Ευτυχως υπαρχει η κολαση καθαρματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς η κόλαση, εμείς και ο παράδεισος, φίλε σχολιαστή. ότι υπάρχει μέσα μας βγαίνει. Οι συνθήκες που θα αναδυθεί το εσωτερικό μας αποτελούν απλώς πρόσφορο έδαφος και αφορμή ανάδυσης. Έτσι κι αλλιώς είναι εκεί και περιμένουν. Άρα, κατά την άποψή μου, όλη θα πρέπει να ψάχουμε και να ψηλαφούμε τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας για να τις εξουδετερώνουμε πριν μας κυριεύσουν, δοθείσης ευκαιρίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News