Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κόλαφος για τον ΠΑΟΚ το φύλλο αγώνα -Τι γράφει για το ξύλο, τα ψάρια και τις μπανάνες στην Τούμπα

Στο φως της δημοσιότητας το φύλλο αγώνα

Το τρίτο ημίχρονο του πολυσυζητημένου ημιτελικού Κυπέλλου στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν λέει να τελειώσει.

Αυτή τη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας (μέσω της εφημερίδας Goal) το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής του παιχνιδιού, Σταύρος Μάνταλος και στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς για τα ψάρια στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», το ξύλο στη φυσούνα, το ντου των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και την μπανάνα που πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στον Σαλίνο.

Αναλυτικά αναφέρει:

ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

«Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα έπεσε μεγάλος αριθμός καπνογόνων που κάποια από αυτά έκαψαν το πλαϊνό μέρος του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας και δεν τραυμάτισαν κανέναν. Κατά την είσοδό μας στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει ο αγώνας διαπιστώθηκε αναβρασμός στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Πηγαίνοντας εκεί διαπίστωσα ότι τα καθίσματα ήταν γεμάτα ψάρια, λέπια και νερά. Αρχικά ζήτησα να καθαριστούν. Δεν διαπίστωσα σημαντική μεταβολή και μετά από δέκα λεπτά εισήλθα στα αποδυτήρια ζητώντας την αντικατάσταση των πάγκων ή να κάτσει η ομάδα του ΠΑΟΚ στην θέση της ομάδας του Ολυμπιακού. Οι υπεύθυνοι κ. Βρύζας, κ. Κωνσταντινίδης και κ. Ιωσηφίδης αρχικά είπαν ότι θα γίνει αυτό. Στη συνέχεια μου μετέφεραν πως δεν υπάρχει καμία διάθεση παρά μόνο επιβεβαίωσαν ότι ο πάγκος και οι γύρω χώροι είχαν καθαριστεί. Στο διάστημα που ήμασταν στα αποδυτήρια εισήλθε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ζησιμόπουλος και ως υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης διαβεβαίωσε ότι θα περιφρουρήσει τον χώρο γύρω και πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας και συνέχισε πως κατά τη γνώμη του ήταν πιο ασφαλές να ξεκινήσει ο αγώνας ειδάλλως θα είχε μεγάλο πρόβλημα με 30.000 φιλάθλους. Μετά το πέρας των 45 λεπτών, βγήκαμε να κάνουμε έλεγχο και είχαμε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ολυμπιακού κ. Βρέντζο, κ. Δουρέκα και κ. Θεοδωρίδη, καθώς επίσης με τον κ. Σαββίδη και τον κ. Βρύζα. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι πάγκοι καθάρισαν και το παιχνίδι μπορούσε να ξεκινήσει. Από πλευράς ΠΑΟΚ και με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας υπήρξαν οι εγγυήσεις ότι θα διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των παραγόντων και των αναπληρωματικών παικτών του ΟΣΦΠ. Μετά πήρα την απόφαση ο αγώνας να ξεκινήσει στις 21.15 και αυτό διότι μου ζητήθηκε χρόνος για να ξαναζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ

Η υποδοχή που έτυχαν οι διαιτητές και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όταν πάτησαν το χορτάρι της Τούμπας (αρκετά λεπτά πριν από την προγραμματισμένη σέντρα του δεύτερου ημιτελικού) είναι τα πρώτα καταγεγραμμένα γεγονότα στο φύλλο αγώνα. «Με την είσοδό μας στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν αρκετά αντικείμενα και ένα μπουκάλι μαλαματίνα άδειο το οποίο δεν μας τραυμάτισε, αλλά έπεσε κοντά μας. Με την είσοδο της φιλοξενούμενης ομάδας για ζέσταμα έπεσαν δεκάδες καπνογόνα και κροτίδες που δεν τραυμάτισαν κανέναν και απομακρύνθηκαν από τους υπαλλήλους του γηπέδου».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΣΑΛΙΝΟ

Από τα σκηνικά που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια του ματς σημειώθηκε πρώτο στο φύλλο αγώνα η ρατσιστική ενέργεια οπαδού του ΠΑΟΚ με τη ρίψη μπανάνας κοντά στον Λεάντρο Σαλίνο. «Στο 3ο λεπτό του αγώνα μερίδα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ πέταξε μία μπανάνα στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή εκείνη που στο σημείο ήταν ένας έγχρωμος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν συστάσεις από τα μεγάφωνα και ο αγώνας συνεχίστηκε» καταγράφηκε χωρίς αναφορά στο γεγονός ότι το φρούτο επεστράφη στην εξέδρα από τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Για περιορισμένη ορατότητα από τα καπνογόνα έγραψε ο ρέφερι αιτιολογώντας τη διακοπή μετά το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη. «Στο 47ο λεπτό του αγώνα και μετά την επίτευξη τέρματος από την γηπεδούχο ομάδα έπεσαν εντός αγωνιστικού χώρου και παραπλεύρως αυτού μεγάλος αριθμός αναμμένων πυρσών. Επίσης άναψαν καπνογόνα τα οποία δημιούργησαν ένα στρώμα πυκνού καπνού με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη ορατότητα εντός του αγωνιστικού χώρου. Κατόπιν τούτου περιμέναμε περίπου τρία λεπτά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Ακολούθησαν και πάλι συστάσεις από τα μεγάφωνα».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Το «χοντρό» επεισόδιο του Κώστα Κατσουράνη με τον Γιάννη Μανιάτη (που είχε ως συνέπεια να αντικρίσουν αμφότεροι κόκκινη κάρτα) λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά στο ντέρμπι της Τούμπας δημιούργησε γενικότερη αναταραχή μεταξύ των μελών των δύο ομάδων, όπως έγραψε στις παρατηρήσεις ο Σταύρος Μάνταλος χωρίς να επεκταθεί σε ονόματα. «Στο 87ο λεπτό του αγώνα και μετά από τις αποβολές ποδοσφαιριστών ακολούθησε διακοπή τεσσάρων λεπτών λόγω αναβρασμού που επικρατούσε και στους πάγκους των δύο ομάδων».

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΜΕΓΕΡΙ

Πολλοί χρέωσαν στον Σταύρο Μάνταλο ότι δεν διέκοψε το ματς όταν έπεσε φωτοβολίδα δίπλα στον Μπάλαζ Μέγερι στις καθυστερήσεις. Ο ρέφερι του συνδέσμου Καβάλας διευκρίνιζε στο περιβάλλον του ότι ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι (προφανώς επειδή οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούσαν την ισοφάριση), ενώ στο φύλλο αγώνα έγραψε για την επίμαχη φάση ότι «στις καθυστερήσεις του αγώνα ερρίφθη φωτοβολίδα προς τον τερματοφύλακα της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία και πέρασε δίπλα του χωρίς να τον τραυματίσει. Ακολούθησε εκ νέου ανακοίνωση από τα μεγάφωνα».

ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΦΥΣΟΥΝΑ

Οι σκηνές βίας στη φυσούνα (με οπαδούς να χτυπάνε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού) περιγράφονται ως αναταραχή. «Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε εκείνο το σημείο και ενώ περιμέναμε εντός αγωνιστικού χώρου να μας επιτραπεί από την αστυνομία να εισέλθουμε στα αποδυτήρια διαπιστώθηκε στη φυσούνα γενική αναταραχή καθώς και παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών και άλλων ατόμων. Εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατη η προσέγγισή μας στον χώρο των αποδυτηρίων. Τελικά αφού μας ενημέρωσε η αστυνομία για την απομάκρυνση των περιττών ατόμων από τον χώρο της φυσούνας καταφέραμε να εισέλθουμε στα αποδυτήρια».

Καταγγελία στον Δένδια θα κάνει ο Ολυμπιακός

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναμένεται να στείλουν επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, στην οποία θα τον ενημερώνουν για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας και θα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και τη λήψη μέτρων, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοια εικόνα στα ελληνικά γήπεδα.

Παράλληλα, θα εκφράσουν τα παράπονά τους και για τη στάση της αστυνομίας, από την οποία έχουν παράπονα για τη στάση που κράτησε στα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας.

9 σχόλια:

  1. με αλλα λογια... το φυτιλι αναψε στο καραισκακη κ η βομβα εσκασε στη τουμπα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν γινονται στο καραισκακη και κανουν ντου 2000 φιλαθλοι καλα ειναι, οτι κανεις θα σου κανουν,αυτο δε το ξερατε?Μαχαιρα εδωκες μαχαιρα θα λαβεις,ΝΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ολυμπιακός έπαθε ότι του αξιζε, τα γεγονότα αυτά ήταν οργή στο κατεστημένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΝΔ) ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ), ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ, ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ...ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΥΧΑΙΑ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ. ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΖΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεχάσετε μάλλον ν αναφέρετε το τι είχε γίνει στο ΟΑΚΑ όταν οι οπαδοί του ΠΑΟ μπήκαν και κυνήγησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι που ήμαστε μπορστά στο σκορ 0-1 με γκολ του Αμπντούν. Ξεχάσατε ν αναφέρετε τη φωτοβολίδα που έσκασε στο κεφάλι του Χάϊνς από οπαδούς του ΠΑΟ στον τελικό κυπέλλου στο Ελληνικό. Ξεχάσατε ν αναφέρετε το παιχνίδι στο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ όπου οπαδοί του ΠΑΟ μπήκαν και χτύπησαν τον Μπουρούση. Ξεχάσατε ν αναφέρετε το άλλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στο μπάσκετ όπου οι οπαδοί του ΠΑΟ πετούσαν ότι είχαν και δεν είχαν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Όταν ο Καλαϊτζίδης (ή ο Αργυρόπουλος) έπαθε διάτρηση τυμπάνου από κροτίδα που έσκασε πάνω του. Τα λέω γιατί απ το άρθρο σας δημιουργείται η εικόνα ότι καλά του έκαναν του Ολυμπιακού εξαιτίας όλων αυτών που έχει κάνει. Και η ομάδα σας όμως έχει κάνει άλλα τόσα. Απλά προτιμήσατε να μη τα πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΨΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν διαβασα καποια αναφορα για τον καθηγητη ΜΠΛΙΟΝΑ,ουρανοκατεβατη ηταν η φωτοβολιδα που του εκοψε την καρωτιδα και την ΖΩΗ,στο γηπεδο ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο ΜΠΛΙΟΝΑΣ καθοταν αναμεσα στους οπαδους των δυο ομαδων και διαβαζε εφημεριδα. Ειχε χασει το λεωφορειο για ΑΘΗΝΑ και πηγε στο γηπεδο να περασει την ωρα του μεχρι το επομενο. Αυτος που πεταξε την φωτοβολιδα δεν ειχε σκοπο να πετυχει ανθρωπο την εριξε στο κενο.Πηγε φυλακη για πολλα χρονια, αντιθετα με αλλους οπαδους που βαζουν βομβες και ειναι στο απυροβλητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζώα, ζώα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ. Είναι πανεύκολο να σταματήσει αυτό το «παραμύθι». Αποκλεισμός από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για μία πενταετία και διεξαγωγή των αγώνων του ελληνικού«πρωταθλήματος» για ένα χρόνο χωρίς θεατές και σε όποιο γήπεδο , μετά το χρόνο, σημειωθούν έκτροπα αποβολή της ομάδας από το ελληνικό «πρωτάθλημα». Επίσης κατάργηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΟΠΑΔΩΝ.
    Αυτά όμως για να γίνουν χρειάζεται πολιτική απόφαση. Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχουν πολιτικοί με αρ....ια. Στην Αγγλία, τέτοια είχε η Θάτσερ. Εδώ κανείς
    Ένας φίλαθλος. Ούτε φιλάθλιος και οπαδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News