Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκε από τον ΕΛΓΑ η δημοπρασία για το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με αεροπλάνα

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Εγκρίθηκε από τον ΕΛΓΑ η δημοπρασία για το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με αεροπλάνα»

Η Διοίκηση του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή για την δημοπρασία του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας των καλλιεργειών για τα επόμενα έτη, ανταποκρινόμενη στην σχετική ερώτηση που είχε υποβάλλει αλλά και στις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο Βουλευτής, τόσο στον Πρόεδρο κ. Έξαρχο , όσο και στον Αντιπρόεδρο κ. Μποτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ συνεδρίασε σήμερα 15-4-2014 και ενέκρινε την δημοπρασία για το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας των επόμενων ετών με βομβαρδισμό με ιωδιούχο άργυρο από αεροπλάνα, για την αντιμετώπιση των χαλαζοφόρων νεφών.

Να σημειωθεί ότι η δημοπρασία θα ελεγχθεί και από το ελεγκτικό συνέδριο του κράτους.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσει πληρωμές τη Μεγάλη Πέμπτη, 17-4-2014, για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από παγετό, βροχόπτωση, χαλάζι και ανεμοθύελλα του Νομού Πέλλας.

Παρατίθεται η ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τζαμτζής για το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας και για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων:

Κύριε Υπουργέ,

Το 2013 προσλήφθηκαν για τις ανάγκες του ΕΛΓΑ γεωπόνοι για ένα τρίμηνο.

Οι γεωπόνοι αυτοί, βάσει της σύμβασης απολύθηκαν και πολύ αργότερα εκλήθησαν από την υπηρεσία να συμπληρώσουν τις εκτιμήσεις τους στα έγγραφα. Με την διαδικασία όμως αυτή υπήρξαν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να φθάσουμε πριν το Πάσχα για να πληρωθούν οι ζημιές στους αγρότες.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος και χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της Πέλλας.

Ο κίνδυνος να υπάρξουν ζημιές είναι μεγάλος και η λειτουργία των αεροπλάνων αντιμετώπισης των χαλαζοφόρων νεφών, απαραίτητη.

Κύριε Υπουργέ,

Ο ΕΛΓΑ δεν χρηματοδοτείται πλέον από το κράτος και οι προσλήψεις των γεωπόνων για το έτος 2014 θα πρέπει να είναι 8μήνες και όχι 3μήνες ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και έγκαιρα για οποιαδήποτε διαδικασία καταγραφής ζημιών και αποζημίωσης.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχιακών γεωπόνων στον ΕΛΓΑ;

β) Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου αντιχαλαζικής προστασίας από εταιρεία για την επόμενη 5ετία;

γ) Πότε θα αρχίσουν να πετούν τα αεροπλάνα για την αντιχαλαζική προστασία;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τζαμτζής Ιορδάνης
Βουλευτής Ν. Πέλλας

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News