Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η συγκλονιστική επιστολή ενός Μακεδόνα από το Γαρέφι

"Ο παππούς μου και η γιαγιά μου ΔΕΝ χόρευαν σκοπιανά, ΔΕΝ χόρευαν βουλγάρικα, ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΑΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΙΔΙΚΑ"

Μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης μου με τα κοινά και από την θέση του Προέδρου του Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης, αποφάσισα την αποχώρηση μου για λόγους προσωπικούς.

Ως γνωστόν ανέλαβα την προεδρία του Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης τον Αύγουστο του 2012, στην πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του.

Αψηφώντας τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε και ορμώμενος από ειλικρινή αγάπη για την παράδοση και την Μακεδονία, ο Θεός με ευλόγησε να διοικώ έναν Σύλλογο πιστό στις παραδόσεις μας, άξιο πρεσβευτή της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Μακεδονίας και πανελληνίως γνωστό.

Με προσωπικό και εθελοντικό αγώνα, προσπάθησα να κρατήσω μακριά τον Σύλλογο από ξενόφερτα στοιχεία και πιστεύω πως το κατάφερα.

Εφιστώ την προσοχή στην επερχόμενη διοίκηση να πράξει ανάλογα.

Ο ρόλος και ο σκοπός ενός Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου είναι η διάσωση και η διάδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους προγόνους μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και όχι η προβολή της παράδοσης των γειτονικών μας χωρών που προσπαθούν ορισμένοι να μας πασάρουν ως παραδοσιακά της Μακεδονίας εκμεταλλευόμενοι την άγνοια που δυστυχώς υπάρχει σε μεγάλο βαθμό.

Ο παππούς μου και η γιαγιά μου ΔΕΝ χόρευαν ''μακεντόνσκο ντέβοιτσε'', ούτε ''σλούσαμ κάι σούματ σούμιτε''! ΔΕΝ χόρευαν ''άκο ούμραμ ίλ ζαγκίναμ'', ούτε ''κάτε κατερίνο''! ΔΕΝ χόρευαν ''στάμενα'', ούτε ''ούμπαβα καλίνα''! ΔΕΝ χόρευαν σκοπιανά, ΔΕΝ χόρευαν βουλγάρικα, ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΑΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΙΔΙΚΑ!

Χόρευαν Τρίτε Πάτα και Μπαιτούσκα, Τικφέσκο και Μουλάιεβο, Σαριένι Τσουράπι και Πουσεντνίτσα! Χόρευαν ΕΝΤΟΠΙΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ!

Εύχομαι και ελπίζω η νέα διοίκηση να συνεχίσει το ίδιο σοβαρά και υπεύθυνα και με μοναδικό σκοπό την προβολή και διάδοση της παραδόσεως και της ιστορίας της Μακεδονίας χωρίς μεταλλάξεις και αλλοιώσεις.

Φυσικά θα είμαι δίπλα στον Σύλλογο όποτε κι αν μου ζητηθεί, νοητά αλλά και στην πράξη. Σίγουρα όλο αυτό το διάστημα έγιναν και λάθη πάνω στο θέμα της παράδοσης ή η συμπεριφορά μου να ενόχλησε ορισμένους, ΠΟΤΕ δεν έγινε εσκεμμένα, έγινε άθελα μου και θα ήθελα να εκφράσω την ΣΥΓΝΩΜΗ μου σε όσους ένιωσαν προσβλητικά.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορευτές και τους κατοίκους του χωριού αλλά και όλους όσους με στήριξαν και με βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης του Συλλόγου και της πλούσιας Πολιτιστικής Μακεδονικής κληρονομιάς μας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια μου, την Μητέρα μου, τον Πατέρα μου, την αδελφή μου ΚΑΙ τον γαμπρό μου για την στήριξη τους και να τους ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ για όσες φορές παραφέρθηκα.

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Αναστάσιος Μάρκου

64 σχόλια:

  1. να αγιάσει το στόμα σου. και εγώ αναρωτιόμουν όταν σε γάμους άκουγα ξενόφερτα και μου τα πάσαραν για ντόπια και μου γυρνούσε το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τα χορευε ομως... αυτο που το πας ?

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει χαϊρι από εσάς τους ντόπιους. Μια ζωή χωρισμένοι στα δύο θα είστε.

      Διαγραφή
    3. Και για ποιό λόγο τα χόρευε τότε? τι θέλει να μας το παίξει τώρα με τη στάση του, πατριώτης? το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει ρεζίλι το χωριό του.

      Διαγραφή
    4. εσυ τι ρατσα εισαι που μιλας ?

      Διαγραφή
    5. 12:07
      και εσύ που κατοικείς εδώ αλλά ήρθες από αλλού!σε πόσα μέρη είστε χωρισμένοι.

      Διαγραφή
    6. Εμείς τουλάχιστον είμαστε ενωμένοι και όχι διχασμένοι.

      Διαγραφή
    7. 12:16
      κανεις μεγαλο λαθος το παιδι δν ηθελε να ακουσει για αυτα τα τραγουδια θα τα χορευει κι ολας??μην μιλας αν δεν ξερεις!!

      Διαγραφή
    8. Ίσως έχεις δίκιο, αλλά με τη στάση του δίνει στεγνά το χωριό του. χαχαχα

      Διαγραφή
    9. και αν θυμαμαι καλα ο χορος ηταν η σταμενα ... που την αναφερει κιολας... απλα να ξερετε τι λετε και τι υμνειται ολοι εδω μεσα... δεν λεω οτι το εκανε επειδη ειναι σκοπιανοφιλος... απλα επειδι τοσο παει...

      Διαγραφή
    10. 12¨34
      εσείς ποιοι εσείς;και απο που;

      Διαγραφή
    11. oust re matzirides pou tha milisete gia tous ntopious tourkakia!!!

      Διαγραφή
    12. Τουρκάκια, Τουρκάκια, αλλά σκύβετε το κεφάλι στα Τουρκάκια...

      Διαγραφή
    13. Ρε φίλε γιατί "ξεβρακώνεσαι" δίνοντας διαπιστευτήρια στον καθένα για το ποιός είσαι και τι αισθάνεσαι;; Γιατί ζητάς Πιστοποιητικά Εθνικής Συνείδησης και από ποιούς τα ζητάς ;;
      Χόρεψε ότι θέλεις, τραγούδα ( αν μπορείς !!;; ) ότι θέλεις.
      Σίγουρα ο παππούς & η γιαγιά σου δεν χόρευαν & τραγουδούσαν μόνο 2-3 ρυθμούς που αναφέρεις. Σίγουρα ο παππούς ή η γιαγιά σου μόλις λίγα χιλιόμετρα πίσω από τη Τζένα, σίγουρα και κάποιο μακροσυγγενή θα έχουν. Άστα να πάνε. Εκφράσου εσύ ελεύθερα και μη παίζεις συνειδητά ή ασυνείδητα το παιχνίδι ΚΑΝΕΝΟΣ ! Δεν το χρειάζεσαι. Σου τα λέει κάποιος, που για δεκάδες χρόνια πάλεψε για τη διατήρηση της τοπικής παράδοσης μέσα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και επιμένει για την ανάγκη διαφύλαξης της από γενιά σε γενιά.

      Διαγραφή
  2. Μπραβο .... Δεν το ξερω το παιδι αλλα μιλησε χωρις να κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του ! Κ παλι μπραβο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΙΞΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ,ΤΟ ΘΕΜΕ ΕΙΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΜΗ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΘΗΜΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΝΑ ΔΕ ΜΑΣ ΛΙΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΤΗΡΟΣΟΥΜΕ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τάσο μπράβο,μπάβο. Είχες κότσια, δύναμη ψυχής και γνώσης να πεις αλήθειες.Επιτέλους ας ξεχωρίσουν κάποιοι αφελείς το τι είναι ντόπικα και τι σλάβικα( σκοπιανά ή βουλγάρικα). Άς μη γίνονται, μέσα στην αφέλεια τους και την άγνοπια τους, πρεσβευτές προπαγάνδας ενάντια στους ντόπιους.ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΌΛΟΥΣ ΤΟΎΣ ΠΡΟΓΌΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΠΡΙΝ, ΈΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΉ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Οι ντόπιοι ποτέ, ΝΑΙ! ΠΟΤΕ, δεν ήταν εκφραστές σκοπιανής ή βουλγάρικης παιδείας και κουλτούρας. Την συνοριακή αλληλεπίδραση στα ήθη και έθιμα όλοι τη δεχόμαστε. Δεν δεχόμαστε όμως,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΟ,ότι είμαστε προέκταση τους μέσα στην ΕΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Σήμερα, με τη ρευστότητα που παρατηρείται στην παγκόσμια πολική σκηνή, τα εθνικά λάθη δεν διορθώνονται εύκολα και αν αυτό επιτευχθεί συνήθως επιτυγχάνεται με το αίμα των παιδιών μας. Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί,πιο υποψιασμένοι με τον τρόπο που κάποιοι επιτήδειοι μας παραπλανούν και μας δίνουν ως ντόπικα τραγούδια,ως ντόπικη παράδοση καθαρά σκοπινή λυτρωτική προπαγάνδα. Ενας Μακεδόνας, ουτ ντέτου να ντέτου.Ενας Ελληνας από την γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο ρε Τάσο!!! Να αγιάσει το στόμα σου!!! Ενα μεγάλο μπράβο!!! Είμαστε περήφανοι που υπάρχουν ακόμη τέτοια παιδιά σαν και σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑΣΟ ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΜΑ ΦΥΓΕΙΣ.Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ,Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.ΑΠΟ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κριμα η αποχωριση σου θα ειναι μεγαλη απολεια για το συλογο μετα απο τοση προσπαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μεγάλο λάθος Τάσο,φρόντισε να μένεις κοντά στον σύλλογο και να βοηθάς.Απο ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτά να τα δουν μερικοί(και όχι όλοι) από το Λουτράκι που τα τραγούδια από τα Σκόπια τα χορεύουν σαν τρελοί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτέλους! Κάποιος έπρεπε να πει τα πράματα με το όνομα τους! Γεια σου Μακεδόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!!!ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ=ΕΛΛΗΝΑΣ....ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΥΞΗ ΑΠΟ ΣΛΑΒΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ(ΓΙΟΥΓΟΣΛΑΒΙΑ) ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΜΥΞΗ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ=ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!!ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΕΩΔΟΡΑΚΙΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μας είπε το παλικάρι όμως,την αντιμετώπιση που είχαν o παππούς και η γιαγιά του όταν ομιλούσαν τα εντόπια από της ελληνικές αρχές;γιατί o δικός μου παππούς με είπε ότι τους αντιμετώπιζαν με το χειρότερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θέλει πολύ μυαλό.Τι άλλο θέλεις να σου πει.Και εμείς οι νέοι που τα μιλάμε την ίδια αντιμετώπιση έχουμε . Δεν βλέπεις ο φίλος 12.07 τη λέει αυτός είναι από άλλο πλανήτη και είναι ενωμένος με τους εξωγήινους. Εμείς οι ντόπιοι κάτοικοι τρώμε της σάρκες του διπλανού μας.

      Διαγραφή
    2. αντε μαλακα σκοπιανε, αντε και γα...ου βλακα, μπραβο τασο εισαι αρσενικο και τ απεδειξες, καλα τα λες και θαμαστε μαζι σου παντα, μακρια απ τα φιδια που θελουν να μας κανουν ανω κατω, εμενα το σοι μου ολο ειναι μπερδεμενο καναμε παιδια σωστα, με γονεις και απ της δυο πλευρες.Τι ειναι δηλαδη τα παιδια μας;μπασταρδα ειναι;

      Διαγραφή
    3. EΝΩ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΦΙΛΕ 2.32 ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ; ΕΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  14. Akomi kai tora to palikari pou fevgi deixnei ston kosmo ti xorous prepei na apofevgoume. Ti na po...mpravo palikare.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο χορος ''Σοφκα'' που ειναι καθαρα βουλγαρικος ,ξεσκιζη στην περιοχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε Μία αναζήτηση στο google και θα δεις τι είναι;και αν βαριέσαι σου λέω εγω πως είναι από το χωριό γρίβα κιλκίς.μάθατε όλοι βουλγαρικά και σκοπιανα να τα λέτε χωρίς να ξέρετε την ιστορία τους

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος παραπάνω...και άν δεν σου φτάνει το google την επόμενη φορά που θα βρεθείς με τους Ασαρτζίδες ρώτα τον γεραιότερο...ξύπνιε...από τέτοιους κινδυνεύει η παράδοση αυτού του τόπου,ανίδεους σαν και σένα

      Διαγραφή
  16. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειμαι προσφυγας αλλα ειμαι υπερηφανος που εχω ντοπιους τους καλυτερους φιλους μου.Δεν μας χωριζει τιποτα και μας ενωνει ο αγωνας της ζωης και η Ελλαδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μπράβο παλικάρι είπες τα αυτονόητα να τα ακούσουν κάτι άσχετοι από το Λουτράκι και από την πόλη μου ( ευτυχώς είναι ελάχιστοι )
    ένας εντόπιος από Έδεσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κριμα και σε ειχα γνωρισει απο κοντα εισαι παλικαρι δεν επρεπε να αφησεις τον συλλογο....... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγχαρητήρια ΛΕΒΕΝΤΗ μου ! Μεγαλόψυχε ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ !
    Μας κάνεις Υπερήφανους εμείς χορεύουμε ότι μάθαμε όχι
    να συνεχίζουμε με Σκοπιανούς Χορούς που ακούγονται στο
    Λουτράκι από Στενόμυαλους επιπόλαιους προπαγανδιστές .
    Πρόμαχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΕΦΙΟΥ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑΣ! ΠΟΝΤΙΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. to palikari kala ekane kai efuge apo to sullogo k tous xorous pou leei komitatzidika kai skopiana an psaksei kala einai tragoudia pou tragoudouse o pappous tou kai oi palaioi kai ta xoreuan kai glentousan me auta apla opws kai o kosmos kai h zwh etsi kai auta gnwrisan mia ananewsh apo kainouria mousika sugkrothmata pou ekanan kapoies paralages allaksan elafrws alla kai kata polu tous stixous kai uo8ethsan diafora apo th voulgarikh paradosh de shmainei omws oti einai kai ksena gt an einai etsi kai oi entopikh glwssa pou thn efuvran oi ntopioi katikoi epi tourkokratias gia eunohtous logous exei polles tourkikes lekseis mesa kai para ma para polles diafores me thn slavikh kai skopianh dialekto kalista 8a mporousame na thn poume tourkikh kai pali omws sunexizoume kai thn ma8ainoume sta paidia mas san entopikh opote to ''palikari'' kala 8a kanei na skeftetai prin milisei esxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έλληνες σκέτο! Θα μπορούσε κάποιος να είναι Έλληνας καθολικός! Έλεος με τα θρησκευτικά σας κόμπλεξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ... ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε 4:05....δηλαδή φιλοσκοπιανέ και φιλοβουλγαρίζοντα...αν εσένα ο παππούς σου χόρευε και τραγουδούσε όλα τα παραπάνω που αναφέρει το παληκάρι...τ'οτε μάλλον δεν ήταν μακεδόνας. Αίσχος εσύ...τα κουβαδάκια σου και στην τρύπα σου...εδώ μακεδονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΑκεδονία γη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΥΜΑΤΕ ΧΑΙΡΕΤΕ. ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΧΟΡΕΥΕ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ??ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΟΕΒΕ ΜΕ ΠΑΡΕΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ?ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ..... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.... ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΕΝΑ ΣΟΡΟ...ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ Κ ΠΕΙΤΕ ΕΓΩ ΑΥΤΟ Π ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΧΟΡΕΒΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ Τ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ...ΑΣ ΚΑΝΕΙ Κ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Κ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.. ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΩΡΑ......!!!!!ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε ρε πονηρε, που τον ειδες να τα χορευει; και γιατι πειραχτηκες που φερθηκε ετσι τι παληκαρι;

      Διαγραφή
    2. xeroume polu kala tii thelei h simoria sas na lisei...kai den einai ta xoreytika...logia opws ta soy 8:05 xeroyme oti einai akriva plirwmena apo panw....

      Διαγραφή
  29. edw o kosmos kaigetai k o kosmos to xtenizei....stn elladara konteuoume na ginoume oloi xountikoi k esas sas peira3an oi skopiaanoi re paidi m edw oi ellhnes trwgomaste mata33u mas....koita3te gurw sas ti ginete...oso gia to palikari dn to gnwrizw alla kanei san gnhsios ellhnas dld perifaneuetai gia ta kator8wmata t gt oloi etsi eimaste...egw 3erw oti opoios agwnizetai xwris sumferon dn kanei epidei3h gia ta kator8wmata t.....k eseis oi ellhnares apo tn polu 4uxh p vazete 3exnate na grafete swsta ellhnika enas or8ografikos elegxos dn vlaptei.....an einai dunaton h ftwxeia mastizei ka8e perioxh ths elladas k eseis sxolhste me 4ulou phdhma.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και μόνο που προκάλεσες τόσα σχόλια είναι υπέρ σου.... ΜΠΡΑΒΟ σου πάντως αν και το αυτονόητο δεν χρειάζεται βράβευση. Κατάκριση χρειάζεται η παραπληροφόρηση...Σταύρος Μπεγγλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χορέψτε με την μουσική που σας εκφράζει,και όταν θα έρθει η ώρα που εύχομαι να μην έρθει ποτέ,τότε ο κάθε πατριώτης θα πάρει την θέση που τον εκφράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τασο ο συλλογος σε χρειαζεται!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. φτανει πια με το ''παλικαρι''μας κουρασε!το καταλαβε οτι εμεινε μονος του!τωρα οι προμαχοι εχουν σειρα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κρίμα...το θέμα της επιστολής αλλά και τα σχόλια, φανερώνουν ότι δυστυχώς σαν περιοχή δεν έχουμε παιδεία πλην ελαχίστων...Ελπίζω μόνο στην νέα γενιά ,που τώρα θα φάει τα μούτρα της,γιατί οι μεγαλύτεροι με τα κατορθώματά σας, κατορθώσατε να μας γυρίσετε 50 χρόνια πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λοιπον παιδια καλησπερα ;θα παρακαλεσω ολοι την παρεα να κανει μια αναζητηση για τον μακεδονικο αγωνακ να δωσει προσοχη στα ονοματα των βουλγαρων ειτε φονιάδων ειτε φιλησυχων
    χωρικων ....να ψαξει για τον τοτε διαχωρισμο της
    εκκλησιας κ πως επελεξαν καποιοι να μεινουν στην
    Ελλαδακ καποιοινα μεινουν στην βουλγαρια κ στις αλλες γειτονικες χώρες μετα την χαραξη των
    συνορων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. sygnwmi re paidia egw eimai enas oydeteros kai oxi apo tin perioxi sas alla me endiaferi to zitima an kai den kserw leptomeries para mono oti diabazw apo ta sxolia. an einai etsi opws ta leoi to palikari mprabo toy kai ebge giati aytoi oi bromiarides mas exoun anakatepsei para poly, alla ena allo xwrio apo perioxi giannitswn brethike se filoskopianiki ekdilwsi kai tote eixe ginei xamos. aytoi twra ti einai kai pws toys antimetopizeis;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάβο Τάσο...έκανες μεγάλη χάρη στο σύλογο του χωριού σου που αποχώρισες....Η Παράδοση δεν χρειάζεται μυαλά σε σχήμα σωλήνα.Ο θεός να σε έχει καλά ανίδεε 30χρονε,καιεκτός...χρόνου Μακεδόνα!!!!

      Διαγραφή
  37. Η τεχνη δεν εχει συνορα,βρε πατριωτες.Αλλο λαικη παραδοση και αλλο χορος και γλεντι.
    Ολοι δηλαδη αυτοι που χορευουν τσα-τσα,ροκ εντ ρολ,βαλς,μπλουζ,τσαρλεστον,λαμπαντα
    και οτι αλλο βαζει ο νους δεν ειναι πατριωτες.
    Κατα τα αλλα το παλληκαρι ειναι αξιεπαινο για την προσπαθεια του,αλλα φαινεται πως απηυδησε απο τις μικροτητες των περιξ και τα βροντηξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δυνατα και Ελληνικα ρεεεε,τι καθεστε και μαλωνετε για βλακειες.........πολυ καλα τα ειπε ο Τασος!!!! Ολοι μαζι ενωμενοι και ολα θα πανε καλα ολοι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News