Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Διονύσης Σταμενίτης: Έξοδος από την απομόνωση με τη σύνδεση του Νομού Πέλλας στην Εγνατία Οδό

Την έξοδο από την απομόνωση με τη σύνδεση του Νομού Πέλλας στην Εγνατία Οδό έθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Σαββαϊδη Παρασκευά και τους Υπεύθυνους Διευθυντές του έργου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Στη συνάντηση ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό.

Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε τον καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του τρίτου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό. 

Ο Βουλευτής τόνισε ότι, αφού γίνει ο καθορισμός και η χάραξη των διαδρομών, να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, με σκοπό να ενταχτούν τα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Σημείωσε στους παρευρισκόμενους ότι, στη δεδομένη χρονική στιγμή οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και ως εκ τούτου ο άμεσος σχεδιασμός αποτελεί αναγκαιότητα, ώστε να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα απορρόφησης των διατιθέμενων κονδυλίων.

Σημείωσε μάλιστα ότι, ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός νομός που δε διαθέτει σύνδεση με την Εγνατία Οδό, γεγονός που τον καθιστά αποκομμένο από το πιο σύγχρονό οδικό δίκτυο που διαθέτει η χώρα και ταυτόχρονα επηρεάζει αρνητικά τόσο την τοπική οικονομία, όσο και τον τουρισμό.

Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Ήδη από την προεκλογική περίοδο είχα τονίσει την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Νομού μας με την Εγνατία Οδό. Είναι ένα έργο που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους και θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στην απομόνωση του Νομού μας. Η ευκαιρία που μας δίνεται με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, πρέπει να εκμεταλλευτεί στο ακέραιο και να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες καθυστερήσεις που θα αποβούν μοιραίες και θα στερήσουν ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο για το Νομό μας».

9 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Διονύση καλή η θεωρία για σύνδεση με την Εγνατία, όμως δεν μπορώ να καταλάβω τη σιωπή σου για τα χρήματα του δρόμου Θεσσαλονίκη-Έδεσσα που έκαναν φτερά κατά Θεσσαλονίκη μεριά. Αντί να απαιτούμε αυτό που μας ανήκει για να δημοπρατηθεί ο δρόμος, μιλάς για νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Λίγο χαζό δεν είναι; Εκτός κι αν προσπαθείς να καλύψεις...κάτι...ή κάποιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..κυρια μου καρφια σε μας οχι, θα σου πεταξουμε προκα και θα ποναει.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ 1.47 ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ, ΘΑΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ, ΘΑΤΑΝ ΠΟΙΟ ΑΝΤΡΙΚΙΟ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ, ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΗΝΕΣ Η Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ...ΑΣΤΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΕ ΣΕ ΚΑΓΚΟΥΡΟΥΣ.

      Διαγραφή
  2. μη βιάζεστε κύριοι βουλευτές,ποιά εγνατία? καστοριά κοζανη καβαλα αλεξαανδρούπολη έχουν αεροδρόμια εδω και 100 χρόνια,λιμάνια εγνατίες κι εμείς παρακαλάμε μήπως πέσει λίγη άσφαλτος.Γιατί να βιαστούμε? τι Ναμίμπια... τι Πέλλα? ίδιο πράγμα περίπου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα τα ωα, ο ποιο παραμελιμενος νομος, μ αρεσει που απ τον Σταμενιτη ψαχνετε ρεστα, ελεος δηλαδη..ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ρέστα του τα έδωσε ο ίδιος στις συσκέψεις που έγιναν παρουσία μάλιστα τηλεοπτικής κάμερας!

      Διαγραφή
  4. που να σκαβουν τωρα ρε παιδια? καλα είμαστε εδω.Ποιόν ενδιαφέρει τωρα τι κανουν εκει στη Πέλλα οι μαμελούκοι τα κορόιδα ,αστους να ψηφιζουν οτι ναναι...να κρυωνουν 6 μηνες τα ζωα....ποια εγνατία...τι λέτε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρεπει να ντρέπονται όλοι οι βουλευτές...όχι μόνο αυτός.Ας κάνουν έστω και τώρα ότι καλύτερο μπορούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News