Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Κανένα κόμμα δεν θέλει να απαγορευθεί η οπλοφορία μέσα στη Βουλή

Κανένα κόμμα δεν θέλει να απαγορευθεί η οπλοφορία μέσα στη Βουλή

Οσο κι αν μοιάζει ακατανόητο, η αλήθεια είναι ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν επιθυμεί, ούτε καν ζητά για την τιμή των όπλων, να ψηφιστεί διάταξη που να απαγορεύει την οπλοφορία των βουλευτών μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Σήμερα, στη διάσκεψη των Προέδρων, το καθοριστικό όργανο για τη λήψη των αποφάσεων στη Βουλή των Ελλήνων, κανείς από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων που ήταν παρόντες δεν «σήκωσε το γάντι» που είχε πετάξει προς όλους -προφανώς πλην Χρυσής Αυγής- ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης όταν τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν μπορεί να επιβάλλει καμία απαγόρευση εκτός εάν τα κόμματα συμφωνήσουν ή ζητήσουν να θεσπιστεί κάποια συγκεκριμένη διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί τεράστιο ζήτημα εντός και εκτός της Βουλής με τη στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αρνούνται να αποχωριστούν τα όπλα τους μπαίνοντας στο κτίριο, πατώντας ακριβώς στο ότι δεν υπάρχει καμία σαφής απαγόρευση στον Κανονισμό.

Αυτό που πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το ότι πολλοί βουλευτές όλων των υπολοίπων κομμάτων δικαίως μεν διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά ουσιαστικά -όπως αποδεικνύεται- η διαμαρτυρία δεν πρέπει να απευθύνεται προς το προεδρείο αλλά κυρίως στις ηγεσίες των κομμάτων που δεν επιθυμούν να ψηφιστεί αυτή η διάταξη.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το σκεπτικό που διακινείται στο παρασκήνιο γιατί κανείς δεν τολμά να το παραδεχθεί επισήμως.

Θεωρούν λοιπόν, όπως τονίζουν σε συνομιλίες τους με το iefimerida.gr, ότι μια τέτοια σαφής διάταξη θα μπορούσε να αποτελέσει σαφές προηγούμενο σε όποια ενδεχόμενη μελλοντική συγκυρία για περαιτέρω περιορισμό της πλήρους ελευθερίας των βουλευτών.

Προφανώς το ζήτημα που έχει τεθεί πλέον στο τραπέζι εκθέτει για μια ακόμη φορά το πολιτικό μας σύστημα που προτιμά να «βάζει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» αντί να τα μαζεύει και να τα πετάει και δεν μπορεί να λυθεί με ηρωικές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, του τύπου «όποιος δεν παραδίδει το όπλο του θα πηγαίνω να τον βγάζω εγώ έξω» ή του τύπου «θα δίνω τα ονόματα στη δημοσιότητα».

Γιατί το μεν πρώτο δεν μπορεί να συμβεί, ενώ το δεύτερο δεν μοιάζει να ενοχλεί στο παραμικρό τους κουμπουροφόρους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πάντως το θέμα έρχεται και επανέρχεται περίπου 15 χρόνια τώρα. Κάθε φορά λαμβάνονται ημίμετρα, τοποθετούνται για τα μάτια του κόσμου και των δημοσιογράφων μπλε κορδέλες και ενεργοποιούνται οι μαγνητικές πύλες που ξαναμπαίνουν στις αποθήκες και απενεργοποιούνται μόλις ο θόρυβος κοπάσει.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News