Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αστυνομικοί βασάνισαν νεαρό μέχρι θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ σκληρές εικόνες

Πολίτες στη Μοζαμβίκη κατέγραψαν τη διαπόμπευση και τον βασανισμό ενός οδηγού ταξί από αστυνομικούς. Ο άτυχος άνδρας πέθανε στα χέρια τους.

Του έβαλαν χειροπέδες και τον έδεσαν στο προφυλακτήρα μιας αστυνομικής κλούβας και το έσυραν μέχρι το αστυνομικό τμήμα.

Ο λόγος για τον 27χρονο Mido Macia, οδηγό ταξί, μετανάστη από τη Μοζαμβίκη, ο οποίος διαπομπεύτηκε δημοσίως και υπέστη θανατηφόρα τραύματα στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής.
 
Αφορμή για τη δολοφονία του 27χρονου ήταν παρεμπόδιση της κυκλοφορίας με όχημα του.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Daily Sun, που "ανέβασε" και το επίμαχο βίντεο στην ιστοσελίδα της.

Σε αυτό βλέπουμε τον νεαρό μετανάστη να να εκλιπαρεί για τη ζωή του, ενώ κάποιοι άλλοι αστυνομικοί απαθανατίζουν το έγκλημα με το κινητό τους τηλέφωνο. "

Οι εικόνες του συμβάντος είναι τρομακτικές, ενοχλητικές και απαράδεκτες. Κανένα ανθρώπινο ον δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Jacob Zuma.

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί συμμετείχαν στο περιστατικό. Ο Macia βρέθηκε νεκρός σε ένα κελί της αστυνομίας του Daveyton καθώς και εκεί ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς

Σύμφωνα με την νεκροψία ο άτυχος άντρας πέθανε από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας Riah Phiyega καταδίκασε το περιστατικό

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο 27χρονος ενόσω είχε σταματήσει για έλεγχο της αστυνομίας, επιτέθηκε στα όργανα της τάξης και μάλιστα προσπάθησε να πάρει το περίστροφο ενός εξ αυτών - αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το συγκεκριμένο βίντεο.

---
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News