Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μια φιλόζωη διηγείται τρεις ιστορίες - απάντηση!

Γράφει η Τ.Μ., Δασκάλα

Για να μη θεωρηθεί πως όλοι εμείς οι φιλόζωοι (κι εγώ φιλόζωη δηλώνω και είμαι) έχουμε πάθει αμόκ μόνο με τα σκυλιά, θα σας διηγηθώ τρεις πολύ μικρές ιστορίες, για να δείτε το επίπεδο του τοπικού μας πολιτισμού.

Ιστορία 1η

Λίγο πριν το Πάσχα και η κουβέντα στην τάξη για τα πασχαλινά έθιμα. Ένας μαθητής ζητάει το λόγο και μας αφηγείται: Προχτές, κυρία, ήρθαν να πάρουν τα πρόβατά μας για σφάξιμο. Τα πετούσαν βιαστικά σε ένα φορτηγό, και ένα έσπασε το πόδι του. "Ε, του λέω, τι κάνεις εκεί; Αυτό έσπασε το πόδι του!" Και τι σε νοιάζει εσένα; μου απάντησε. Έτσι κι αλλιώς θα πάει για σφάξιμο!!

Ιστορία 2η

Είμαστε επίσκεψη σ' ένα αγροτικό σπίτι της περιοχής μας και καθόμαστε στην αυλή. Ακριβώς δίπλα στο σπίτι βρίσκεται ένας στάβλος της οικογένειας τόσο μικρός, που τα κεφάλια των ζώων χτυπάνε στο ταβάνι και τα πόδια τους είναι βουτηγμένα στις βρωμιές τους. Η μπόχα ανυπόφορη! (άραγε, αυτοί που δίνουν τις επιδοτήσεις δεν τα βλέπουν;) Ο γιος της οικογένειας πάει ν' αρμέξει τις αγελάδες, αλλά ο χώρος είναι τόσο στενόχωρος, που τα ζώα δε "συνεργάζονται". Εκείνος αρχίζει να κλωτσάει με μανία τα ζώα, αδιαφορώντας για την παρουσία μας. Κλωτσάει και “κατεβάζει ΧριστοΠαναγίες”! Εννοείται πως δεν αντέξαμε το θέαμα και φύγαμε στη στιγμή.  

Ιστορία 3η

Το περσινό καλοκαίρι. Όλοι θυμόμαστε πόσο ανυπόφορες ήταν οι ζέστες, πόσο υποφέραμε όλοι απ' αυτές. Ένας γαϊδαράκος είναι δεμένος στη μέση του πουθενά, χωρίς ίσκιο, χωρίς νερό. Το θέαμα τραβάει την προσοχή μας και, όταν επαναλαμβάνεται και τις επόμενες μέρες, προσπαθούμε να μάθουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του και τον παρακαλούμε να του αλλάξει θέση. Ευτυχώς, του άλλαξε.  

Είναι εικόνες αυτές για μια ανθρώπινη κοινωνία; Σίγουρα, η πρώτη αξία σ’ αυτήν τη ζωή είναι ο άνθρωπος, αλλά ο Άνθρωπος, αυτός που πλάστηκε κατ' εικόνα του Θεού και τείνει στο καθ' ομοίωσιν, όχι τα ανθρωποειδή! Τόσους αιώνες τα ζώα, τα κάθε λογής ζώα, βοήθησαν τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του, να βγάλει το ψωμί του, τον συντρόφεψαν, τον προστάτεψαν. Αυτή είναι η ανταμοιβή τους; Βαρέθηκα ν' ακούω για το πόσο καλός, πόσο φιλόξενος, πόσο ανθρωπιστής είναι ο Έλληνας, και να μην το βλέπω! Πλην εξαιρέσεων, ευτυχώς! Αυτό που βλέπω είναι ανθρώπους που αδιαφορούν για τον άλλο, που αφήνουν το αυτοκίνητό τους όπου τους βολεύει κι όχι όπου πρέπει, ανθρώπους που θεωρούν μαγκιά να περιφέρουν το κομμένο κεφάλι ενός αγριογούρουνου, κορνάροντας με το αγροτικό τους αυτοκίνητο, πάνω στο οποίο είναι φορτωμένο το "τρόπαιό" τους. Αν είναι μάγκες, ας βγουν να αντιμετωπίσουν το αγριογούρουνο σώμα με σώμα, όπως έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες, τους οποίους τόσο συχνά επικαλούνται με περηφάνια. Και, επιτέλους, ας βρουν να καυχώνται για πιο ουσιαστικά "κατορθώματα"!!

Τ.Μ., Δασκάλα

21 σχόλια:

  1. Νομιμος κυνηγος με 2 σκυλια (το ενα κυνηγοσκυλο) , 2 γατια μεσα στο σπιτι και εθελοντης-μελος της ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων).
    Τι ειμαι? "μαγκας" η φιλοζωος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχεις δικιο σ αυτο που λες υπαρχουν αλλα αλλο η κακομεταχειρηση του καθε νευρικου χωριατη στα ζωα του που ειναι καταδικαστέα απο μενα κ απ ολους νομιζω .αλλα αυτο με τα σκυλια στους δρομους για εμας που τα φοβόμαστε κ σκεφτόμαστε να βγουμε που δεν το παραδεχεστε ειναι αισχος . τουλαχιστον ο δήμος ειπε θα το τακτοποιηση το θεμα απ οτι ακουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pou katantise to blog sas. na grafei tin malakia tou ka8enos... bravo xaivania tou aridaianews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΒΑΝΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΑΛΙΟΗΛΙΘΙΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ARIDAIANEWS ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΝΗΒΛΑΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΕΤΣΙ. ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ARIDAIANEWS ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ. ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. eixa kairo na antilifthw oti yparxoun toso megaloi m@l@kes stin koinonia mas oso o 6.33.... kai eis anwtera/.

      Διαγραφή
    3. προσ 6:33:: ποσο χαιβανος εισαι ρε συ??????? ποσο παιζει να εισαι??????????????

      Διαγραφή
    4. Δεν μου λες 6.33 σουπε η μανα σου ποιος ειναι ο μπαμπας σου;

      Διαγραφή
    5. 8.30 ξέφυγες.ζήτα συγνώμη τωρα και κούνα την ουρά σου.

      Διαγραφή
  4. αν αδειάσει η πόλη απ τα αδέσποτα θα γίνω ο μεγαλύτερος φιλοζωος του κόσμουυυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..αν χαθεις απ την ζωη μας θαμαστε οι ποιο ευτυχισμενοι ανθρωποι του κοσμου

      Διαγραφή
    2. Φιλε 8.16 μην παιρνεις την ζωη σου τοσο σοβαρα, κανεις αλλος δεν το κανει.

      Διαγραφή
    3. 8.33 ειστε 2.καληνύχτα.

      Διαγραφή
    4. όλοι έχετε πλάκα.το πρόβλημα με τη λερωμένη πόλη παραμένει.Μια κοινή λογική λύση γιατί δεν βρίσκεται?
      δεν εχετε να χωρίσετε τιποτε.

      Διαγραφή
  5. Κανείς δεν είπε ότι είναι σωστό να φοβούνται οι άνθρωποι να κυκλοφορήσουν λόγω των αδέσποτων(εγώ, για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι πιο πολύ τα εντεκάχρονα και τα δωδεκάχρονα που βλέπω στο χωριό μου να οδηγούν το μηχανάκι ή το αγροτικό του μπαμπά τους). Κανείς δε λέει πως είναι ωραίο θέαμα οι περιφερόμενες αγέλες σκύλων. Αλλά η λύση είναι η εξόντωση; Μήπως να βρίσκαμε και να τιμωρούσαμε αυτούς που τα εγκατέλειψαν; Μήπως να τα στειρώναμε, ώστε να μη γεννηθούν ζώα καταδικασμένα σε θάνατο; Μήπως θα ήταν πιο πολιτισμένη αυτή η λύση;
    Τ.Μ. Η συντάκτρια του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειπα οτι η λυση ειναι η εξοντωση , δεν σημαινει οτι επειδη τα φοβαμαι πρεπει να πεθανουν η δεν τα λυπαμαι , ζηταω οποιος τα αφηνει κατα αγελες γιατι ειναι οργανωμενο αυτο απο καποιο συλλογο να σταματηση να υόρκη κανει .δεν συνεννοούνται 10 ατομα να πανε να παρατησουν τα κατοικηδια τους στο διπλανο χωριο . καποιοι ΌΜΩΣ δεν αρκούνται στο να κανουν ενα παραπονο στον δημο .κ τα σκοτωνουν.γι αυτο κ ο καθε δημος ας ζητήσει καποιες συμβουλες απο δημους που εχουν τακτοποιηση το θεμα ομορφα κ πολιτισμενα .κ ολοι η φιλοζωοι που γραφουν στα μπλοκς να σας μιμηθουν κ να σεβονται κ την αποψη του αλλου .γιατι αν εχετε διαβασει μονο τα σκυλια θεωρουν προβλημα .ειπε κανεις για γατες ?

      Διαγραφή
  6. κυρία Τ.Μ. όσο κι αν μοιάζει παρανοικό,όσο κι αν μοιάζει διαστροφή, όσο κι αν ειναι υποβαθμιση,κάποιοι ΔΕΝ ενοχλούνται απ αυτήν την εικόνα.Οπως το διαβάζετε.Καποιοι σχεδόν χαίρονται να συνεχίζεται αυτή η εικόνα! και μετά μιλάμε για καθαρή πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν αδειάσει η πόλη από τα αδέσποτα δίποδα τέρατα σαν και εσένα και εγώ θα είμαι ο ποιο ευτυχής φιλόζωος της Αριδαίας … Κανίβαλε …..8,16 μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να αναφέρω το γεγονός που έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη μου πρίν 30 χρόνια περίπου για να φανεί το πόσο απάνθρωποι και
    ανάλγητοι είμαστε.
    Έρχομαι στο θέμα μιά ΑΓΕΛΆΔΑ έφυγε πληγωμένη από τα παλιά
    σφαγεία της ΑΡΙΔΑΙΑΣ προφανώς επιδή τις έσφαζαν με το ΤΣΕΚΟΎΡΙ;;
    δίχως ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ;; τι να υποθέσω άραγε;; πήρε λοιπόν τον δρόμο
    πρός την Ξιφιανή αφού ούρλιαζε από τούς πόνους ήταν ΑΣΠΡΗ και
    το ΑΙΜΑ έτρεχε πανω της και ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΚΚΟΚΙΝΗ πέρασε το πρώην ALDI και τελικά την σκότωσαν 100 μέτρα πιό κάτω με καραμπίνα.
    Επίσης αξίζει να σχολιάσω τις σφαγές των αιγοπροβάτων από τους
    ίδιους τους κτηνοτρόφους οπότε μπροστά στις ΜΑΝΑΔΕΣ έσφαζαν τα
    στιβαγμένα ΜΙΚΡΑ προβατάκια και κατσικάκια και εκείνες έβγαζαν
    ΚΡΑΥΓΕΣ Πόνου ΕΚΛΕΓΑΝ για τα ΣΠΛΑΧΝΑ τους που τα ΣΦΑΓΙΑΖΑΝΕ με
    τα παιδιά τους να παρακολουθούν το αποτρόπαιο αυτό Θέαμα !!
    Τι άλλο μπορεί να πεί κανείς ;; αίσχος και ντροπή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον κυνηγό, μέλος του ΕΚΠΑΖ
    Εκτός από τον ίδιο το θάνατο, έχει μεγάλη σημασία και το είδος του θανάτου. Τουλάχιστον εσείς οι κυνηγοί δεν τα βασανίζετε, αλλά τα σκοτώνετε ακαριαία, απ' ό,τι ξέρω. Εδώ μιλάμε για φόλες που περιέχουν σπασμένα γυαλιά. Καταλαβαίνετε πώς πεθαίνει το ζώο, το όποιο ζώο; Οπότε, δε βάζω στο ίδιο τσουβάλι το συνειδητοποιημένο κυνηγό με αυτόν που σκοτώνει τυφλά! Τ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κυρία, μόλις τώρα ενημέρωσες και άλλους επίδοξους δολοφόνους πως να επιτελέσουν το έργο τους....

      Διαγραφή
  10. Όχι κυρία μου Τ.Μ. Δεν τα σκοτώνουν ακαριαία. Πολλές είναι οι φορές που τα τραυματίζουν και τους ξεφεύγουν και αυτά για πολλές μέρες υποφέρουν, μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Πολλές φορές βάζουν τα σκυλιά τους να τα δαγκώνουν για να τα "εκπαιδεύσουν", παρατείνοντας το μαρτύριό τους, μη δίνοντας σημασία στις ικετευτικές κραυγές τους. Και τώρα ας μας εξηγήσει αυτός ο κυνηγός πώς γίνεται κάποιος που παίρνει το όπλο του για να αφαιρέσει μια ζωή από χόμπυ, να είναι και εθελοντής του ΕΚΠΑΖ που είναι ταγμένο να ΣΩΖΕΙ ζωές. Μην μας δουλεύετε άλλο ρε κυνηγοί, δεν παλεύεται άλλο αυτό το δούλεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News