Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και Βουλευτής Θεόφιλος Γάτσος

Στη φωτογραφία (Εφημερίδα Γεγονότα) κατά την επίσκεψή του του Κωστή Στεφανόπουλου στο Δημαρχείο Αριδαίας στις 8 Ιουνίου του 2007, με τον τότε Δήμαρχο Πέτρο Ζέρζη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Θεόφιλος Γάτσος ο οποίος διατέλεσε για πολλά χρόνια Δήμαρχος Αριδαίας και Βουλευτής.

Λίγα λόγια για τον Θεόφιλο Γάτσο

Το 1974 η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή διόρισε Δήμαρχο Αριδαίας τον Ειρηνοδίκη Φώτη Κιμισκίδη. Δημοτικές εκλογές είχαμε στις 30 Μαρτίου 1975 και υποψήφιοι ήταν ο μετέπειτα Βουλευτής της ΝΔ Θεόφιλος Γάτσος, ο Ιωάννης Γαβράς και ο Κλεάνθης Ιατρίδης. Πρώτος Δήμαρχος Αριδαίας στη Μεταπολίτευση εξελέγη ο Θεόφιλος Γάτσος.

Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης συνεχίζονται και η νέα Κυβέρνηση Καραμανλή – ΝΔ ορίζει τις δεύτερες αυτοδιοικητικές εκλογές μετά τη μεταπολίτευση στις 15 Οκτωβρίου 1978. Ο Θεόφιλος Γάτσος προερχόμενος από την κεντροδεξιά ζητά και πάλι την λαϊκή εντολή και την παίρνει με...

...58% περίπου έναντι 42% του ανθυποψηφίου του Ιωάννη Γαβρά.

Στις Δημοτικές εκλογές που έγιναν στις 17 Οκτωβρίου 1982 και στις ιστορικές Βουλευτικές εκλογές του 1981 ο Θεόφιλος Γάτσος εκλέγεται Βουλευτής ΝΔ ως πρώτος και αφήνει το Δημαρχιακό θώκο.
 

4 σχόλια:

  1. Θερμα συλλυπητηρια στην οικογενεια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηταν πραγματικά αξιος και υπηρετησε την αλμωπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεόφιλος Γάτσος! Αληθινός, Εγκάρδιος, Ειλικρινής, Ανθρώπινος, Εχέμυθος, Πράος, Αγαπητός, Αφιλοχρήματος, Προσγειωμένος, Φιλότιμος, Έντιμος, Δημοφιλής, Δημοκρατικός, Κοινωνικά αποδεκτός, Φιλοπρόοδος, Ευέλικτος, Λατρεμένος από όλη τήν Αλμωπία ! κι' εκείνους πού τον γνώρισαν, Ξεχωριστός Επιστήμων, Θα μάς μείνει Αξέχαστος ! Ήταν ο Γιατρός πού μάς κέρδιζε με την Θέρμη, την Φιλεσπλαχνία του σέ δύσκολα χρόνια καί μάλιστα Αφιλοκερδώς ! Θερμά Συλλυπητήρια στήν Οικογένειά του με Εκτίμηση Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΜΟΥ.ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News