Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το Εξώδικο της Δημάρχου Βέροιας προς τη ΔΕΗ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης


Συγχαρητήρια στη Δήμαρχο Βέροιας και στο Δ.Σ. που πήραν αυτή την απόφαση

Υλοποιώντας την απόφαση που λήφθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, απέστειλε σήμερα 21.11.2011, με δικαστικό επιμελητή, εξώδικη δήλωση στον προϊστάμενο της ΔΕΗ στο Υποκατάστημα Βέροιας, με το παρακάτω περιεχόμενο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ που έχει έδρα την Βέροια – Μητροπόλεως αρ. 46 - και εκπροσωπείται νόμιμα από την κ. Δήμαρχο Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη .

ΚΑΤΑ

Της Α.Ε. με την επωνυμία Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού [Δ.Ε.Η.] που έχει έδρα την Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα – υποκατάστημα Βέροιας.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε μεταξύ της εταιρίας σας και των συμπολιτών μου έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την παροχή από εσάς ηλεκτρικού ρεύματος.Σε κανένα σημείο της σύμβασης δεν αναφέρεται ότι υποχρεούνται οι συμβαλλόμενοι δημότες – συνδρομητές να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω του οργανισμού σας.

Επομένως εφόσον δεν υφίσταται ρητή μνεία για την υποχρέωση αυτή, δεν νομιμοποιείστε προς αναγκαστική είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, πολύ δε περισσότερο να...

...προχωρήσετε σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος όταν οι δημότες – συνδρομητές προσφέρονται να καταβάλλουν την αξία του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος , όπως αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα.

ΕΠΕΙΔΗ είναι πλέον «κοινό τοις πάσι» ότι η φτώχεια, η ανέχεια και η αδυναμία πληρωμής πλήττει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

ΕΠΕΙΔΗ κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι δημότες μας στερούνται ακόμη και από τα άκρως απαραίτητα προς το ζην.

ΕΠΕΙΔΗ ακόμη περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι αδυνατούν να πληρώσουν το πιο πάνω, ειδικό τέλος μαζί με την αξία του καταναλωθέντος ρεύματος.

ΕΠΕΙΔΗ όπως προαναφέρθηκε, γνωρίζετε ότι τα συνεχή οικονομικά βάρη που επιβλήθηκαν στους πολίτες τους οδήγησαν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ σε όποια περίπτωση συμβεί οποιαδήποτε προσβολή στην υγεία ή ακόμη και στην ζωή οποιουδήποτε δημότη – συνδρομητή ή μέλους της οικογένειας του εξαιτίας της διακοπής ρεύματος λόγω μη πληρωμής λογαριασμού, εξαιτίας του τέλους ακινήτου που αδυνατούν να πληρώσουν, θα βαρύνει τον οργανισμός σας ύστερα από την παρούσα υπόμνηση με κακουργηματικό δόλο.

ΕΠΕΙΔΗ σήμερα δεν κινδυνεύουν μόνο οι άποροι και οι άνεργοι αλλά και πολλοί άλλοι δημότες που έχουν ένα ακίνητο, όμως δυστυχώς όχι τα άκρως απαραίτητα προς το ζην.

Με την παρούσα εξώδικο, δήλωση - πρόσκληση, σας καθιστώ υπεύθυνους σε περίπτωση που υποστεί κάποιος από τους συνδημότες μου βλάβη, είτε επειδή δεν λειτουργεί κάποια ηλεκτρική συσκευή π.χ. ψυγείο όπου φυλάσσεται φαγητό ή φάρμακα , για να στραφεί σε βάρος σας σε βαθμό υπαιτιότητας με ενδεχόμενο δόλο, αφού ήδη με την παρούσα γνωρίζετε ότι υπάρχει περίπτωση , να συμβεί κάποιο κακό και το αποδέχεστε!!

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να δεχθείτε από τον κάθε δημότη μου ΜΟΝΟ το αντίτιμο του λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υπενθυμίζοντας σας ότι επιτελείται κοινωνικό έργο, ως οργανισμός .

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ περίπτωση θα σταθώ αρωγός με κάθε τρόπο στους συνδημότες μου που θα προσφύγουν σε βάρος σας στα ποινικά, στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα στην παρούσα στον εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η στο υποκατάστημα Βέροιας για γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Η Δήμαρχος
Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη
 

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ!
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ(;)ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ... ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News