Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αλακιόζογλου Εύη - Οι εγγραφές ξεκίνησαν



 
 
 


ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 100%.
ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.
• ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ JUNIOR ΞΕΚΙΝΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 30%.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ 5-8 ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
• ΑΒ JUNIOR ΚΑΙ ΑΒ SENIOR ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
LOWER ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ PROFICIENCY ΣΕ 15 ΜΗΝΕΣ
• ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
• Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
• ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ?
• ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΑΣ?
• ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ
• ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
• ΠΤΥΧΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β2 ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ!

ΓΙΑΤΙ ΙΣΠΑΝΙΚΑ?
• ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΔΑΦΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΑΣ?
• ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ
• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ
• ΠΤΥΧΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β2 ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ!

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ!!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 10-1 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 5-8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΤΗΛ. 23840 23533


ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ;

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σε λίγες μέρες οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το ζήτημα της εκμάθησης ξένης γλώσσας.

Οι απαιτήσεις της εποχής καθιστούν απολύτως βασικό εφόδιο την επαρκή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας αν όχι περισσοτέρων.

Οι γλώσσες που έχουν κυριαρχήσει και προηγούνται στην εκμάθηση είναι τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά, η καθεμία για διαφορετικούς λόγους.

Τα αγγλικά είναι μια εύκολη στην εκμάθηση γλώσσα τόσο από γλωσσολογικής άποψης όσο και από το γεγονός ότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε αυτήν στην καθημερινότητά μας.

Τα αγγλικά βρίσκονται παντού!

Στα προγράμματα που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, στη μουσική που ακούμε, στις ταινίες, στην επαφή μας με τους τουρίστες, στην αναζήτησή μας στις διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Η Αγγλική γλώσσα χαρακτηρίζεται ως lingua franca, η γλώσσα δηλαδή που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και να επικοινωνήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στην εποχή της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας και του αστείρευτου βομβαρδισμού ειδήσεων, στο διαδίκτυο που αποτελεί κατά κύριο λόγο τη δημοφιλέστερη πηγή πληροφοριών, γνωρίζοντας αγγλικά, τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο 80% των ιστοσελίδων που έχουν δημοσιευθεί, καθώς είναι γραμμένες στην αγγλική γλώσσα. Με τη γνώση αυτή έχουν εξασφαλίσει τo εισιτήριο σε ατελείωτες πηγές πληροφοριών. Η γνώση της αγγλικής εξασφαλίζει επίσης και την εισαγωγή σε ξένα πανεπιστήμια σ’ όλο τον κόσμο.

Στις μέρες μας και ειδικότερα με την οικονομική κρίση τα παιδιά πρέπει ν’ αποκτήσουν γερά εφόδια ώστε να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του εργασιακού τομέα στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Δυστυχώς λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών πολλοί νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν είτε προς εύρεση εργασίας είτε για πανεπιστημιακή μόρφωση στο εξωτερικό. Εύλογο είναι πως μια δεύτερη ξένη γλώσσα είναι προτέρημα αν όχι βασικό εφόδιο!

Μετά από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι οι γλώσσες που κερδίζουν συνεχώς έδαφος παγκοσμίως μετά την Αγγλική είναι τα Γερμανικά και τα Ισπανικά.

Πιο συγκεκριμένα τα Ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα σε τουλάχιστον 21 κράτη. Πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν Ισπανικά ενώ πάντα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Instituto Cervantes είναι η μητρική γλώσσα για τουλάχιστον 329 εκατομμύρια ανθρώπους (πηγή: Ethnologue. Languages of the World. 16t Ed., 2009.). Αυτό το στοιχείο την καθιστά 2η γλώσσα παγκοσμίως σε φυσικούς ομιλητές μετά τα Κινέζικα!

Ακολουθεί η Αγγλική ως 3η γλώσσα με 328 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές. Η Ισπανική γλώσσα κερδίζει καθημερινά έδαφος σε όλους τους τομείς της ζωής των ευρωπαίων, και όχι μόνο, πολιτών. Μετατρέπεται σταθερά σε γλώσσα της παγκόσμιας οικονομίας. Δεν αποτελεί μόνο τη δεύτερη γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, αλλά και την τρίτη που χρησιμοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο. Το γεγονός ότι η προφορά και η σύνταξη της Ελληνικής και της Ισπανικής γλώσσας παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία, καθώς και ο μεγάλος αριθμός ελληνικών λέξεων που υπάρχουν στα ισπανικά κάνει την εκμάθησή της πιο εύκολη συγκριτικά με άλλες ξένες γλώσσες.

Ακόμα, όσον αφορά τη Γερμανική είναι πλέον η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) το Νοέμβριο του 2010 το 22% των υποψηφίων επέλεξε να εξεταστεί στη Γερμανική Γλώσσα.

Επίσης, η Γερμανική αποτελεί, μετά την Αγγλική Γλώσσα, την επόμενη επιλογή για σπουδές στα Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως φαίνεται από τον αριθμό των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, τα γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό στο ελληνικό κοινό, από έγκυρο ελληνικό δημοσίευμα, μετά τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία (με μικρή διαφορά από τη Μεγάλη Βρετανία) βρίσκεται παγκοσμίως στην τρίτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό προσέλκυσης ξένων φοιτητών. Σύμφωνα με στοιχεία περισσότερα από 500 πανεπιστήμια σ’ όλο τον κόσμο (εκτός γερμανόφωνου χώρου), μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Stanford στις Η.Π.Α. δίνουν τη δυνατότητα σε σπουδαστές να περατώσουν τις σπουδές τους στη Γερμανική γλώσσα.

Απ’ όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι φανερό ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν είναι απλά χρήσιμη αλλά απολύτως αναγκαία.

Ωστόσο, πέραν της αναγκαιότητας για εκμάθηση ξένων γλωσσών με τη γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό μιας χώρας, να διαβάσουμε τους συγγραφείς της και να γνωρίσουμε τη δική τους κουλτούρα και τρόπο ζωής.

Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται προσπάθεια, αρκετό χρόνο και αφοσίωση, όμως αυτά που κερδίζουμε από τη γλωσσομάθεια είναι τόσα πολλά που αδιαμφισβήτητα αξίζουν τον κόπο!

Αλακιόζογλου Εύη
Πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
με ειδίκευση στη Μετάφραση και στις Διαπολιτισμικές Σπουδές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News