Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Μία διαφορετική περιήγηση στους Καταρράκτες της Έδεσσας!

Σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών από το κέντρο της Έδεσσας, βρίσκεται το τουριστικό Σπήλαιο Καταρρακτών. Πήρε το όνομα του από το μεγάλο καταρράκτη που βρίσκεται έξω από την είσοδο του. Το σπήλαιο βρίσκεται σε ένα πολύ ωραίο και προσεγμένο πάρκο που το νερό κυριαρχεί και παρότι δεν έχει μεγάλο μήκος αξίζει να το επισκεφθούμε.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ:




Για να δούμε τον καταρράκτη και το σπήλαιο αρκεί να κατέβουμε μερικά σκαλοπάτια





Στο σημείο που σκάει ο καταρράκτης, το νερό δημιουργεί ένα δροσιστικό σπρέι


Ακριβώς δίπλα στον καταρράκτη βρίσκεται και το σπήλαιο

Πρόκειται για ένα διάδρομο με λίγες αίθουσες που ποικίλουν σε μέγεθος







Στο τέλος του διαδρόμου, ένα ξύλο σαν μπάρα, σταματάει την πορεία μας. Από εκεί το σπήλαιο φαίνεται να έχει ένα μικρό κατέβασμα περίπου 2μ, και να τελειώνει εκεί

Η Έδεσσα είναι γνωστή και ως η πόλη των νερών. Χαρακτηριστικό όνομα καθώς μικρά ποτάμια και καταρρακτάκια βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πόλης δίνοντας της μια σπάνια ομορφιά. Άξια επίσκεψης είναι επίσης και η παλιά πόλη στην οποία συναντάμε πλακόστρωτο δρόμο και πολλά διατηρητέα σπίτια.






 
---
Ευχαριστούμε θερμά το blog "fysiolatres.blogspot.com" και τον συνεργάτη μας Γιώργο Πορτοκάλογλου για την όμορφη αυτή περιήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News