Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Δηλώσεις Παπανδρέου - Σαμαρά ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου:

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Από τη Σκιάθο, όπου προσκύνησε στην ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας και στη δήλωση που έκανε υπογράμμισε:
«Γιορτάζουμε σήμερα την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Εδώ, στη Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου - η ιστορία λέει - υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη γαλανόλευκη σημαία για τον Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνισμού, την Εθνική μας Παλιγγενεσία.
Εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας. Και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο. Όχι μόνο θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια κοινωνία δικαίου, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης.
Και όπως έλεγε ο Παπαδιαμάντης "αν βρισκόμαστε στενά ας κοιτάξουμε και γύρω μας".
Έτσι και η διεθνής κρίση επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται γερά στα δικά της πόδια.
Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, την δημιουργικότητα του Έλληνα. Για ανάπτυξη που εγγυάται ελπίδα, δουλειές για την νέα γενιά και δικαιοσύνη για όλους.
Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αφοσιωμένοι. Είναι προσπάθεια όλων μας. Μια διαρκής πορεία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες».

ΔΗΛΩΣΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σύμβολο άσβεστο Πατρίδων αλησμόνητων η Παναγιά του Σουμελά. Η Παναγιά, που, με τη χάρη Της, εμπνέει και λυτρώνει. Από εδώ, με αυτήν την ευκαιρία, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες. Η Πατρίδα, πράγματι, δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα. Υπό τη σκέπη, υπό δύναμη της Παναγιάς.
Άλλωστε, σε εμάς τους Έλληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία ούτε η μοιρολατρία. Σε εμάς ταιριάζει ο αγώνας. Και στην Ευρώπη, άλλωστε, δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία, ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα. Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Έλληνες. Καλή Παναγιά. Χρόνια πολλά σε όλους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News