Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

«Λουκέτο» στο Στρατολογικό Γραφείο Έδεσσας - Η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΑ Κ.Ε.Π.

«Λουκέτο» έβαλε το Στρατολογικό Γραφείο Έδεσσας του νέου προγράμματος συγχώνευσης - συνένωσης των Στρατολογικών Γραφείων ολόκληρης της χώρας και τη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Οι νέες ΣΥ θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το ν.3852/2010 (Πρόγραμμα "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ").

Έτσι, οι νέοι του Νομού Πέλλας θα υπάγονται στο στρατολογικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, η μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, επιτρέπει στους πολίτες της περιοχής μας να εξυπηρετούνται χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Εγκρίθηκε η συγχώνευση - συνένωση του Στρατολογικού Γραφείου Σερρών, και η συγκρότηση Στρατολογικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη (συνένωση των Στρατολογικών γραφείων Σερρών - Πολυγύρου - Κιλκίς - Έδεσσας και Κατερίνης) στο κτίριο του πρώην 424 ΓΣΝΕ (Στρτόπεδο «Κώττα» Θεσσαλονίκη)».

Η δήλωση διαμαρτυρίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης αντέδρασε άμεσα με την παρακάτω δήλωση:

"Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Έδεσσας, παρά τις δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες αντίθετες απόψεις της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, με επιστολή μου προς το Υπουργείο, είχα ζητήσει τη διατήρηση του Στρατολογικού Γραφείου Έδεσσας σε κατάλληλο χώρο που θα παραχωρούσε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στο Διοικητήριο, κατάλληλα εξοπλισμένο και με όλες τις απαραίτητες υποδομές τηλεφωνίας και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Η διατήρηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ήταν σημαντική για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων:
• Η ανέξοδη εξυπηρέτηση πολλών χιλιάδων πολιτών της περιοχής οι οποίοι, με τη νέα κατάσταση, θα αναγκάζονται να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη.
• Η διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού ιστού με την παραμονή του προσωπικού της υπηρεσίας στην πόλη της Έδεσσας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμη ότι το Στρατολογικό Γραφείο της Έδεσσας έκλεισε φέτος 90 χρόνια διαρκούς προσφοράς στην τοπική κοινωνία και εθνική μας άμυνα.
Η λογική της συγχώνευσης υπηρεσιών, με την κατάργηση των αποκεντρωμένων τμημάτων τους, φαινομενικά εξασφαλίζει πόρους αλλά συνολικά συμβάλλει στην αποδυνάμωση της περιφέρειας, στην επιβάρυνση των εξυπηρετούμενων πολιτών με τα έξοδα των μετακινήσεων, στην απώλεια χρόνου και ταλαιπωρίας. Επίσης, συμβάλλει στην αστικοποίηση και στη δημιουργία κυκλοφοριακών προβλημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Είμαι υπέρ των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων, στο νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα αλλά όχι σε αυτές που τελικά συμβάλλουν στην αστικοποίηση και αποδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας.
Η προοπτική της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή κέντρων δημοκρατικού προγραμματισμού, σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων αποτελεί σήμερα μοναδική ελπίδα και μονόδρομο για να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση και να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά. Με τις δράσεις και πρωτοβουλίες μας, όπως και στην περίπτωση του Στρατολογικού Γραφείου Έδεσσας, επιδιώκουμε την ανάπτυξη μίας νέας μορφής συνεργασιών στη δημόσια διοίκηση, με επωφελή αποτελέσματα για την κοινωνία και την περιφερειακή ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε τη συνδρομή και συνεργασία της πολιτείας.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News