Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τελετή θεμελίωσης της Νέας Πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας

Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή θεμελίωσης για την κατασκευή του νέου τριώροφου κτιρίου επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Η πλάκα θεμελίωσης τοποθετήθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχαήλ Τιμοσίδη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές κκ. Β. Γιουματζίδης, Η. Θεοδωρίδης και Γ. Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χρήστος Ζηλίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Δαβόρας που ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Παύλος Μάρκου, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Μουσμούτης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Χάρης Τελιανίδης, εκπρόσωποι λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών φορέων, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ασθενείς και συνοδοί τους, στελέχη...

υπηρεσιών και πλήθος κόσμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ανέρχεται στα 7,5εκατομ. ευρώ. Το νέο κτίριο θα στεγάσει τα Εξωτερικά Ιατρεία και τους χώρους Διοίκησης του συγκροτήματος και έχει σχεδιαστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές υποδομών υγείας. Έχει μοντέρνα σχεδίαση και τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το επίχρισμα, το γυαλί, το μέταλλο και το αλουμίνιο. Ειδική μέριμνα έχει δοθεί στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Η επίβλεψη της κατασκευής του έργου γίνεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη κατά τη διάρκεια της τελετής της θεμελίωσης:

«Έφτασε η στιγμή να ζήσουμε όλοι μαζί τη θεμελίωση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά μία σημαντική κοινωνική ανάγκη που ζητούσε επιτακτικά ικανοποίηση για πολλά χρόνια. Οι τοπικοί παράγοντες πίστεψαν στην ιδιαίτερη σημασία και αξία του και, με πολύ επιμονή, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότησή του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ και η ανάθεση του έργου έγινε από τις Υπηρεσίες μας τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο φέρον οργανισμός και οι τοιχοδομές του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2012, ενώ το συνολικό έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Δηλαδή η διάρκεια της κατασκευής και ολοκλήρωσης του έργου έχει χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Λόγω της θέσης του και της σχέσης που πρέπει να έχει με τα υφιστάμενα κτίρια η μελέτη του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική. Για το λόγο αυτό αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους μελετητές και στις τοπικές και κεντρικές υπηρεσίες που στήριξαν το όλο εγχείρημα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έχουν αγκαλιάσει το συγκεκριμένο έργο και παρακολουθούν πολύ στενά την πιστή εφαρμογή όλων όσων προβλέπονται στις μελέτες.

Φυσικά, κατά την υλοποίηση μεγάλων έργων πολύ συχνά ανακύπτουν προβλήματα . Τα όποια προβλήματα εμφανιστούν, θα τα επιλύσουμε με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα εξυπηρέτησης του εργαζόμενου προσωπικού και των πολιτών που είναι και οι τελικοί χρήστες των υποδομών υγείας.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται και να υλοποιούνται έργα τα οποία έχουν μικρή ή και καθόλου ανταποδοτικότητα. Πολλά πνευματικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις ακόμη και σχολεία που στοίχησαν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραμένουν σήμερα χωρίς χρήση, έρμαια στη φθορά του χρόνου. Η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου της Έδεσσας ανήκει στην κατηγορία των έργων που, παρά την σημαντική και επείγουσα κοινωνική ανάγκη που εξυπηρετεί, άργησε πάρα πολύ η διαδικασία ένταξης και υλοποίησής του. Η λειτουργικότητα στην οργάνωση των χώρων, η δυναμική και σύγχρονη αισθητική του νέου κτιρίου πιστεύω ότι θα ανταμείψουν την τοπική κοινωνία, τη διοίκηση και τα στελέχη του Νοσοκομείου για το χρόνο της αναμονής.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να νιώσουμε μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο μήνυμα αισιοδοξίας προκύπτει όταν βλέπουμε το θετικό αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας όπως η σημερινή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους αναδόχους του έργου και στα στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στην επίβλεψη των εργασιών ολοκλήρωσης. Επίσης, θα ήθελα να ευχηθώ να είμαστε και πάλι εδώ, όλοι μαζί, στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας συνεχίζοντας τον κοινό μας αγώνα για τον άρτιο εξοπλισμό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News