Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ξεκινάει η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας

Μετά από την υπογραφή της Σύμβασης για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης πραγματοποίησε επίσκεψη για αυτοψία στο χώρο. Τον κ. Θεοδωρίδη υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Βασίλειος Δαβόρας και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ζουμπαρίδης Νικόλαος ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πέλλας κ. Μουσμούτης Κωνσταντίνος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας κ. Χάρης Τελιανίδης με τους επιβλέποντες μηχανικούς.

Συγκεκριμένα, την κατασκευή του έργου προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ανέλαβε η Κοινοπραξία «Εργοτέχνημα ΑΕΤΕ» και «ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕ». Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάληψης του έργου, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του εργολάβου και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του έργου με χρονικό ορίζοντα περαίωσης τα δύο χρόνια.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την ωρίμανση των τεχνικών μελετών και την επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Ξεκινάει άμεσα η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Έδεσσας. Πρόκειται για ένα έργο υψηλών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα αποσυμφορήσει και θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν την ευθύνη επίβλεψης της καλής εκτέλεσης του έργου και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ολοκλήρωσή του στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι σημαντικό προκειμένου να αυξήσουμε και τον ρυθμό απορρόφησης των χρημάτων που προέρχονται από την Ευρωπαική Ένωση με θετικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά».

Ο Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Δαβόρας, από τη μεριά του, ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την αποτελεσματική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ του Νοσοκομείου και των υπηρεσιών της Περιφέρειας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και παρουσίασε το σχεδιασμό για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας. Όπως τόνισε, στις νέες εγκαταστάσεις πρόκειται να στεγαστούν διοικητικές υπηρεσίες, τα εξωτερικά ιατρεία, η μονάδα τεχνητού νεφρού και η μονάδα εντατικής θεραπείας. Η υποδομή που δημιουργείται πρόκειται να αξιοποιήσει πλήρως και τον νέο εξοπλισμό που προμηθεύεται το Νοσοκομείο που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έναν αξονικό τομογράφο και ψηφιακό μαστογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News