Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS:Φόλες σε σκυλιά στο ΄Αλωρο - Συνελήφθη η δράστης

Κάτοικος Αλώρου σήμερα είδε γειτόνισσά του να πετάει φόλες στα σκυλιά του! Άμεση ήταν η αντίδρασή του, καθώς υποψιασμένος περισυνέλεξε το ύποπτο δόλωμα, χωρίς όμως να προλάβει και τα ζώα του από το να φάνε κάποια κομμάτια του δηλητηριασμένου αυτού δολώματος.

Το δηλητήριο πρέπει να ήταν ισχυρό αφού σχεδόν αμέσως άρχισαν τα συμπτώματα της δηλητηρίασης. Έδωσε τις πρώτες βοήθειες στα ζώα του, κάνοντας ενέσεις ατροπίνης και τα ύποπτα δείγματα μέσω του αγροτικού κτηνιατρείου Αλμωπίας, στάλθηκαν στο τοξικολογικό εργαστήριο.

Με τις υποδείξεις και την συνεργασία του φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας ο ιδιοκτήτης των άτυχων ζώων κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της Αριδαίας. Η αντίδραση των αστυνομικών οργάνων ήταν άμεση και με την διαδικασία του αυτόφωρου η δράστης οδηγήθηκε στο τμήμα. Με εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών συνελήφθη και μετά αφέθηκε ελεύθερη.
Τα δηλητηριασμένα ζώα αυτή την στιγμή βρίσκονται στον κτηνίατρο του φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας στην Έδεσσα, ο οποίος προσπαθεί να τα σώσει.
Εάν κάποιο από τα ζώα πεθάνει, θα τροποποιηθεί και το κατηγορητήριο αφού πλέον η δράστης δεν θα διώκεται για απόπειρα, αλλά για δολοφονία ζώων συντροφιάς.


Είναι η δεύτερη περίπτωση μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στην περιοχή της Αλμωπίας που ιδιοκτήτης ζώων συντροφιάς υποδεικνύει και καταγγέλλει τον δράστη.
Αυτός ας το έχουν υπόψη τους όλοι οι επίδοξοι δηλητηριαστές φονιάδες και ας θυμούνται ότι ο νόμος 1197/81 περί προστασίας των ζώων, αναφέρει ότι τα ζώα προστατεύονται από δολοφονία, βασανισμό, κακοποίηση, μη παροχή κατάλληλης και επαρκούς τροφής και νερού, μη εξασφάλιση καταλύματος άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News